Пелоидотерапия помага при псориазис

Има различни видове лечебна кал
9 май 2017 20:47, Eкип на Puls.bg
0
Пелоидотерапия помага при псориазис
Reuters

Псориазисът е хронично състояние на кожата, което засяга главата, лицето, лактите, дланите, коленете и стъпалата на краката. Зачервяване, сърбеж и люспене на кожата, неприятни издутини, са част от основните симптоми, по които можем да го познаем. Много често то въздейства върху емоционалното състояние на хората, страдащи от него. 

 
Има много начини, с които хората с псориазис на кожата могат да подобрят състоянието си. Един от тях е пелоидотерапията, която се предлага в много козметични и спа центрове у нас. Думата "пелоид" има гръцки произход и означава калолечение. 
 
Пелоидотерапията е част от климатолечението, което се развива в България благодарение на много наши дерматолози. Те установяват, че лечебната кал влияе положително върху поразената от псориазис кожа. Резултатите се дължат на ценните химични съединения, съдържащи се в калта. Една част от тях имат успокояващо действие.
 
Терапията с кал действа не само успокояващо за кожата, но и релаксиращо за организма на пациента. Тя облекчава традиционните симптоми на псориазиса на кожата и псориатиния артрит, който върви ръка за ръка с него. Подобрява състоянието на кожата при палмоплантарен, плакатен псориазис и други форми. 
 
Кални бани, спа процедури с лечебна кал, глина или други субстанции, добити от море, термални или минерални извори, езера, са най-популярните форми на пелоидотерапията. Затова много лекари ги препоръчват – както за лечение на части от тялото, засегнати от хроничното състояние, така и за цялото.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари