Какъв сигнал изпраща фалстартът в здравното министерство?

Изискванията за медицинските стандарти в много случаи са прекалено високи
12 май 2017 10:15, Екип на Bloomberg
7
Какъв сигнал изпраща фалстартът в здравното министерство?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

С освобождаването от длъжност на зам.-министъра на здравеопазването Стоил Апостолов Министерския съвет изпраща добър сигнал, с който показва, че е склонен да обръща внимание на всички проблеми, свързани с финансирането на здравеопазването. Това коментира бившият изп. директор на "Пирогов" доц. д-р Спас Спасков в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

По думите му започването на поетапна демонополизация на НЗОК би имало положителен ефект върху сектора на здравеопазването.

Още по темата

"Реализирането на тази идея е относително бавен процес, тъй като в момента трябва да се вземе решение в каква посока ще тръгне съвместното съществуване на НЗОК и здравно-застрахователните фондове", обясни той. 

Проблемите на частните, общинските и държавните здравни заведения са еднотипни, посочи още бившият изп. директор на Пирогов. Проблемът с медицинските стандарти се състои в стойността на заплащаните здравни клинични пътеки, коментира доц. д-р Спасков.

"Изискванията за медицинските стандарти в много случаи са прекалено високи за осигуряваното финансиране", подчерта той.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
АTAKICT преди 3 години
До Анонимен

ЗА ДА ВИ СТАНЕ ЯСНО ЗАЩО Е ТАКОВА ЛИКВИДИРАЩО ОТНОШЕНИЕ НА „ЗДАВЕОПАЗВАНЕТО„КЪМ НАРОДА ПРОЧЕТЕТЕ ---ПЛАН РАН--ЪТ УНИЩОЖЕНИЕТО ТРЯБВА ДА ПРИКЛЮЧИ ДО 2025 ГОДИНА ЗА ДА ЗАПОЧНЕ ИЗКУПУВАНЕТО НА ДЪРЖАВИ ОСТАНАЛИ БЕЗ НАСЕЛЕНИЕ КУПУВАЧИТЕ СЕ ЗНАЯТ КОИ СА
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българското здравеопазване след 1990 г. е античовешко. Самата идея в основите му е дълбоко порочна и човеконенавистна. Научно - жестоко невежа и извратена - човек не състои от малобройни пътеки, одобрени от паразитната чиновническа структура НЗОК. Хората буквално са измъчвани, тормозени и ... умиpат, защото системата ги лекува (уж, де) на парчета, без да държи сметка, че ЧОВЕК Е ЦЯЛОСТЕН ОРГАНИЗЪМ. Само отделни лекари се мъчат да помогнат. Апостоли! А ОПЛ-то е бездейна, невежа, ненужна напаст.
5
1
 
0
 
! Отговори
Az преди 3 години
До Алтън *** - В България от 9 Септември 1944 година няма и не е имало здравеопазване. Шайка мандраджии получават дипломи в СССР с политически протекции и почват да се самовъзпроизвеждат како ***. Само *** имат смелостта и волята да ги слагат на мястото им - т.е. да им показват, че даже те са по-умни и знаещи от боклуците с докторски титли. Бог да пази България от доктори, прокурори, сидии милиционери и генерали шофьори на миг 29.
4
0
 
0
 
! Отговори
Алтън Анал преди 3 години
Право в Тебя дзяпам, за алтъни я, ма няма да се цапам веке с потурзлата, а с любовта!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
продължение: Връщане на към МЗ на онко. лечението, хемодиализата, скъпите лечения за редки болести, търговете за лекарства за всички болници и др. Промяна на изискванията към общинските болници относно специалисти, които в момента директорите са принуждават да водят 80-90 годишни баби и старци, само и само да отговорят на изискванията. В момента в системата лъжата е навсякъде.....Личните лекари да пристанат да изписват по 5-6 скъпи лекарства и аптеките да ги черпят с екскурзии.... и т.н. и т.н
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление не демонополизацията на НЗОК ще оправи здравеопазването, а работата в доболничната помощ и болничната помощ. И 20 каси да станат пак няма да се промени нищо. Сега се цица от една цица, а после от двадесет. Трябва цяластна промяна на всички закони касаещи отрасъл здравеопазване. Болници-търговски дружества- огромна глупост! Лимити- нова глупост! Финансиране от касата-само на държавни и общински болници! Частните да си събират парите от пациентите предпочели ги!
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигналът е ясен - р***поня квото реши това става. Другото са общи приказки и душевни словоизлияния!