9 храни, които помагат в отслабването и правят тренировките ефективни

Бананите са една от най-добрите закуски преди тренировка
20 май 2017 20:38, Михаела Лазарова
5
9 храни, които помагат в отслабването и правят тренировките ефективни
Снимка: freeimages

Когато искаме да отслабнем се обръщаме към диетите, здравословния режим на хранене и тренировките. Често обаче резултатите не идват дълго време въпреки усилията. Къде грешим?

Най-често грешим с храната. Не консумираме продукти, които предизвикват тласък на метаболизма и подобряват ефективността от тренировките. Кои са тези храни, които помагат в отслабването и правят тренировките по-ефикасни?

Кафе

Благодарение на кофеина, кафето подобрява тренировките и упражненията, тъй като увеличава бдителността и подобрява концентрацията. То е стимулант на нервната система, помагащ в повишаването на енергийните нива. Ето защо чаша кафе преди тренировка ще повиши енергийните нива и ще подобри резултатите ви.

Овесени ядки

Овесените ядки са богати на ненаситени мазнини, които се метаболизират бързо и дават енергия. Овесът е полезен и за контрола на нивата на кръвната захар, което е важно за редукцията на тегло и превенцията на диабета.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
4
 
! Отговори
Спецнац преди 6 години
Някои от нещата, които са написали са клонящи към глупост... Овесените ядки били полезни заради ненаситените си мазнини... :) Сладките картофи били малко калории... Бананите били много полезни преди тренировка..........
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Статията е прилична.Трябва комбинация от правилно хранене и двигателна активност.Това,което казва 1 не е вярно!Казвам го като спортуващ лекар.И без fast food!
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Два продукта от този списък са особено вредни.Кафето е диуретик който предизвиква уриниране и с това обезводнява организма. Тренировки с обезводнен организъм са много вредни и опасни за здравето.Картофи може да консумират само хора с нормално тегло, от тях може да се напълнее.