За какво е полезна водата от бреза?

Има приятен вкус и е богата на антиоксиданти
21 май 2017 19:11, Михаела Лазарова
7
За какво е полезна водата от бреза?
Снимка: Reuters

Кои са любимите ви напитки? Ако сред тях попада и кокосовата вода, то вие си подарявате не само удоволствие за сетивата, но и повече здраве. В следващите редове споделяме здравословните ползи и на една друга много полезна, но малко известна напитка – брезова вода или позната още като брезов сок.

Заедно с кокосовата вода, тези две напитки са смятани за едни от най-полезните. Брезовата вода е освежаваща, има приятен леко сладникав вкус, и се извлича от брезови дървета, които растат по земите най-вече на Северна Америка. Богата на витамини, минерали и антиоксиданти, ето как ни прави по-здрави:

Подобрява оралното здраве

Консумацията на брезова вода може да ви помогне да поддържате добро здраве на устната кухина, благодарение на съдържащия се в нея ксилитол. Естествената захар може да намали риска от образуването на кариеси, както и да ви предпази от различни видове бактерии.

Ксилитолът е натурален захарен алкохол, който се добива от брезовите дървета. Доказано е, че подобрява оралното здраве и е широко използван заместител на захарта.

Елиминира целулита

Ако спазвате диетичен режим на хранене, напитките, които приемате са от съществено значение. Когато искате да елиминирате целулита, пийте брезов сок. Той има силни диуретични свойства, като спомага за премахването на излишните течности от организма, токсините и пикочната киселина.

Редовният прием на брезов сок, заедно с балансирано хранене видимо намалява целулита и подобрява структурата на кожата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брезата и кленът даже не са от едно семейство. Не съм чувал някой да е правил аспирин от клен. За кленов алкохол, виж, немога да кажа, но от брезов сок се прави дори бира, а и следователно - уиски ;)
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2Напълно съм съгласен с 1. В Русия даже се продава брезов сок в големи буркани.Съгласен съм и с теб за качеството на работата на разни набедени журналистчета.Но брезата и кленът не са родствени дървета - систематически са далечни едно от другодървета. Сокът на червения канадски клен се сгъстява чрез изваряване.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само за брезата. Не дрънкайте глупости, че няма да оставят бреза.
4
5
 
0
 
! Отговори
до-3 преди 6 години
А самогон да ли става от тази брезова вода.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква ракия става от нея ........
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първи не така с лошото. Тук вероятно, поради капацитетът на писача, има неточности в превода и вероятно не става въпрос за водата от бреза, за която си прав,а става въпрос за т.нар. кленов сироп. Който пак е от вид бреза,но я има само в Канада. Толкова си могат, тъй преписват.
1
0
 
13
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
и се извлича от брезови дървета, които растат по земите най-вече на Северна Америка.Много сте смешни... Брезовият сок е едва ли не национална напитка в Русия!!!!Открой нам, Отчизна, просторы свои,Заветные чащи открой ненарокомИ так же, как в детстве, меня напоиБерезовым соком, березовым соком.