Физически активности за добър сън

Намаляват ежедневния стрес
25 май 2017 15:37, Михаела Лазарова
1
Физически активности за добър сън
Снимка: freeimages

Пълноценният сън е важен не само за нашето физическо здраве, но и за баланса между него и емоционалното ни състояние. Безсънието често се дължи на различни фактори и сякаш по-често те се оказват емоционални, не толкова физически.

Чаша топло мляко, билков чай... Напитки, които могат да ни помогнат да заспим, но кои физически активности се препоръчват, когато искаме да се наспим добре?

Крос

Безсънието често възниква в резултат на стрес и напрежение. Ето защо е важно да се фокусираме върху първопричината и да се опитаме да я елиминираме. Често това не се случва и спортните активности са нашето спасение от стреса.

Лекият крос в рамките на 20-30 минути ще ви помогне да се разтоварите от напрежението, да проясните мислите си, чувствата си. В резултат сънят ви ще бъде по-пълноценен. Много хора намират спасение във вечерния крос, особено през топлите месеци.

Йога

Йогата след края на работния ден? Какво по-хубаво от това! Тази практика не включва голяма физическа активност и напрежение и е един от най-добрите начини да разтоварите ума и тялото си от ежедневния стрес и напрежение.

Не само ще ви помогне да се отпуснете физически, но йогата действа благоприятно на мислите, емоционалното здраве и ако я практикувате редовно, ще забележите как проблемите със съня се случват все по-рядко, а денем ще бъдете много по-ефективни при изпълняването на задълженията ви.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: спортбезсъниейога
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Спец преди 6 години
За добър сън само ракийка!