Как да се справим с възпалението на женските полови органи?

Едно от най-често срещаните гинекологични заболявания
26 май 2017 20:47, Eкип на Puls.bg
5
Как да се справим с възпалението на женските полови органи?
Reuters

Едно от най-често срещаните гинекологични заболявания са възпалителните процеси на женските половите органи. Инфекциите проникват отвън и предизвикват възпалителни процеси. Причинителите са различни микроорганизми, обикновено те са стрептококи, стафилококи, гонококи и други, коментира доц. Иван Костов

Характерни симптоми
 
Най-често срещаният симптом е вагиналното течение, то може да има мирис или болка. Не е задължително обаче да има болка. Може да има възпаление, без болка. Особеност в гинекологията е, че много често има възпаление, без да има повишена температура. Така че, за да се предпази жената от възпаление трябва да съблюдава една добра лична хигиена, също и една добра полова хигиена.
 
Кои части от женските полови органи се възпаляват най-често?
 
Възпаленията обикновено засягат влагалището, шийката на матката, на цервикалния канал т.е канала на шийката на матката, вътре в кухината на матката или да обхване цялата матка. Срещат се и по-сериозни случаи, при които възпалението, засяга перитонеума (коремната кухина), тръбите и яйчниците. В най-тежките случаи може да се получи и перитонит, тогава. възпалението, тръгва отдолу през влагалището и обхваща цялата коремна кухина.
 
Причини за възпаление на женските полови органи
 
В гинекологията има термин тазово възпалителна болест. При това състояние възпалението най-често се дължи на микроорганизмите. А те могат да бъдат най-различни. Най-често тазово възпалителната болест се развива от хламидиите и гонореята (болест известна още като трипер). Те са полово преносими. Но, напълно е възможно да се получи и без да е имало пренасяне по полов път - влагалището да се контаминира от някакъв микроорганизъм.
 
По отношение на причинителите на възпаление - то може да се предизвика от всякакви микроорганизми, които надхвърлят определено микробно число или такива, които по принцип не трябва да ги има във влагалището. Но човешкия организъм се сблъсква непрекъснато с вируси, с бактерии, с гъби, които могат да предизвикат възпаление.

5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Спецялист преди 1 година
Който си има пу...а да му мисли хахахахаха
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понеже симптомите винаги са свързани с мирис, а не винаги с болка,другарки, моля ви,мийте и лекувайте тези шундафели.

Хитри начини да се предпазите от напълняване по празниците
Хитри начини да се предпазите от напълняване по празниците

Хитри начини да се предпазите от напълняване по празниците

Полезна ли е кокосовата вода за здравето?
Полезна ли е кокосовата вода за здравето?

Полезна ли е кокосовата вода за здравето?