Билки при киселинен рефлукс

Успокояват болките и дискомфорта
27 май 2017 22:12, Михаела Лазарова
1
 Билки при киселинен рефлукс
Снимка: pixabey

Дисбалансът на храносмилателните сокове в стомаха се проявява със симптоми на дразнене, лош дъх, гадене, болки в стомаха, киселини и често оригване. Киселинният рефлукс е често срещан проблем както при жените, така и при мъжете.

Основните причини за появата на рефлукс са консумацията на пикантни храни, продължително седене, нередовно хранене, преяждане, прекалено много стрес в ежедневието, употреба на алкохол, пренебрегване на плодовете и зеленчуците за сметка на готови и тестени храни.

Можете да облекчите киселинния рефлукс с някои полезни за целта билки. Кои са те?

Джинджифил

Джинджифилът е много полезен във всяко отношение, включително и срещу рефлукс. Въпреки пикантния си вкус, той успокоява връщането на киселини в хранопровода, потиска секрецията на стомашни сокове и успокоява болките и дискомфорта.

Джинджифилът предизвиква повишена секреция на слюнка в устата, което по естествен път намалява киселините. Сдъвчете 2-3 резена джинджифил или си направете чай от него, който да пиете сутрин. Подправете го с малко мед и лимон за по-добър вкус.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
7
 
! Отговори
Ина преди 6 години
Стомахът боли от чая от джинджифил! Аз не страдам от стъомашно-чревни заболявания, но от това ме заболя стомахът, а кам ли това да пие болен човек