Кинезиотейпингът гони болката

Кинезиолентите оказват стабилизиращ ефект
29 май 2017 15:30, Eкип на Puls.bg
3
Кинезиотейпингът гони болката
Reuters

Кинезиотейпингът използва еластични самозалепващи се ленти, които водят своето начало от Япония. Лентите се залепват директно върху кожата. Един от основните ефекти, който се очаква след поставянето на апликации от кинезиотейпинг е намаляването на болката. Източник на болка могат да бъдат както мускулите, подуванията и отоците, белезите, така и ставите в човешкото тяло. Лентата може да се постави на почти всяка част от тялото, която не е окосмена. 

На какво се дължи ефектът на кинезиотейпинг метода?
 
Често хората се отнасят с недоверие към лечението с кинезиоленти. Неоспорим факт обаче е, че апликациите от кинезиоленти работят. Научните изследвания, доказващи положителния ефект от лечението с кинезиоленти в момента са малко. Едно от популярните и известни обяснения за ефекта на лентите върху намаляването на болката е, че те стимулират нервните окончания (рецепторите), които се намират върху и вътре в кожата.
 
Чрез тези рецептори човек получава информация за допир, болка, температурни промени, движение. Точно върху тези рецептори влияят кинезиолентите при залепването им.
 
Кинезиолентите оказват и значителен стабилизиращ ефект. Тъй като те са еластични, те могат да се разтягат от 0% до 100%. Поставени, значително обтегнати върху определена става, променят положението на частите на ставата. Пример за това е колянната става, в която често се получават болки от усукването на бедрото спрямо подбедрицата.
 
Друг ефект, който е изследван и доказан от няколко научни изследвания е влиянието на кинезиотейпинг върху отоците и подуването след травми. Апликациите от кинезиоленти помагат за подобряване на дренажа на кръвта и лимфата в зоната на подуването и отока

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снимка на тяло с въпросните ленти не би ли била по-подходяща? Превиващ се артистично футболист не илюстрира материала :)