Плазмолифтингът подмладява

Естестичната процедура се извършва сутрин
29 май 2017 08:37, Eкип на Puls.bg
6
Плазмолифтингът подмладява
Reuters

Плазмолифтингът е съвременна естетична процедура, която подмладява кожата на клетъчно ниво. Тя ремоделира лицето, изглажда несъвършенствата и я тонизира. Има способността да активира естествени процеси на регенерация в клетките, с което става все по-предпочитана от жени над 40-годишна възраст, а често и от по-млади.  

При този вид лифтинг се инжектира собствена плазма, богата на тромбоцити. По този начин производството на колаген се засилва, също така пролиферацията на стволови клетки, както и образуването на нови кръвоносни съдове.
 
Плазмолифтингът може да се прилага при суха и фотоувредена кожа, белези от акне, себорея, стрии, косопад, тъмни кръгове под очите, за заглаждане на бръчки.
 
Всеки тип кожа е различна и затова плазмолифтингът не действа по един и същи начин при всеки. Много клиники за естетични процедури предлагат комбинация от плазма и хиалуронова киселина за по-инвазивна терапия на кожата. Другата съставка има хидратиращо действие и увеличава тъканната регенерация. Комбинацията се използва най-често за суха и отпусната кожа в областта на шията и ръцете, запълване на липсващи обеми и изглаждане на бръчки. Понякога са нужни няколко процедури за по-добър ефект. 
 
Лекари препоръчват плазмотерапията да се извършва сутрин, подобно на даването на кръв и правценето на кръвни изследвания. Специалистите по естетична медицина взимат определено количество кръв – най-много до 8 мл. И го поставят в специални епруветки, в които има разделителен гел.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Striker преди 6 години
Явно Прецедент Генерадев практикува само коктейкинг, състарен ми се вижда.
1
1
 
3
 
! Отговори
Коце кмета преди 6 години
Явно и плазмодинга подмладява, я я вижте роска плевнелиева каква е свежа...