"Пирогов" надвиши лимита си с половин милион за май

Здравният министър чака директора да каже какъв е проблемът
13
"Пирогов" надвиши лимита си с половин милион за май
Снимка: архив, БулФото

Спешната болница "Пирогов" е надвишила лимита си за дейност с половин милион лева за май.

Заместник-директорът на болницата по лечебната дейност професор Николай Габровски посочва, че ръководството е силно загрижено от ситуацията.

От  лечебното заведение отбелязват още, че 80% от преминалите болни извън лимита са се нуждаели от спешна помощ и ако се спазват ограниченията, приемът трябва да спре.

В коментар на ситуацията министърът на здравеопазването проф. Николай Петров каза, че чака директора проф. Асен Балтов да се върне от чужбина, за да разговарят.

"Аз не обичам да коментирам кой какво е казал. Аз трябва да се видя с него и той да ми каже какъв е проблемът", заяви министърът, цитиран от БНР.

Петров допълни, че директорът на "Пирогов" не му се е обаждал.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Пироговздравеопазване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
AMAN преди 6 години
Предупредихме "Гореща линия" На МЗ за тежки отравяния на питейни води ..Не си мърдат малки пръст от години..Сега тестваме питейна вода на курорт пълен с деца от 200 000 пъти над безвредното отровната вода в момента е над 13 пъти .За граждани при 200 000 пъти над отровата поразява мигновенно при миене на ръце,лице,зъби,при пиене,ядене на супи,чай,кафе .При 13 пъти все още течноста е канцерогенна..КОнтролира тги турски терористи провеждащи подготовkа за масови убиситва на десетки милиони
9
1
 
0
 
! Отговори
РАстрел за виновните преди 6 години
У Нас вече имаме нагло престъпна мед мафия която трови ежедневно милиони граждани с тежко токсични химически хлор токсични оръжия хвърляни едно към гьоторен в питейната вода.ЦЕЛМИлиони тежко болни които да купуват нагло престъпни смеси маскирани като уж"лекарства".КОлкото повече болни и по тежко болни толкова мед мафията повече милаирди краде от народа.
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещата в ПИРОГОВ ЩЕ СЕ ВЛУШАВАТ. ПАЦИЕНТИТЕ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ.ПИРОГОВ Е БЕЗПЛАТНА БОЛНИЦА. НЕ РАЗБИРАТЕ, НО СКОРО ПИРОГОВ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕНА.ВРЕМЕ Е ДА ПОЧНЕТЕ ДА ВИЕТЕ ОТ БОЛКА, ДА УМИРАТЕ. ВРЕМЕ Е ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ТОВА Е КАПИТАЛИЗЪМ-САТАНИЗЪМ.Токуда да не мислите, че е велика болница. Дрънциии. Нямаш ли 5 бона да дадеш пиши се мъртъв.КОЙ ВИ Е ВИНОВЕН, ЧЕ СЕ СЪГЛАСЯВАТЕ ДА РАБОТИТЕ НА НИСКА ЗАПЛАТА? ТЯЛОТО СЕ АМОРТИЗИРА И СЕ НУЖДАЕ ОТ МНОГО ПАРИ.
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЖАЛКО, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА В МОМЕНТА. СЕГА 99% от болниците (лекарите) лекуват само срещу много пари. Хората се влошават, ЗАЩОТО БЪЛГАРИНА ЦЯЛ ЖИВОТ Е ЖИВЯЛ В ТОТАЛИТАРЕН РЕЖИМ, КОГАТО ЗДРАВНАТА С-***. БЕШЕ БЕЗПЛАТНА.ПИРОГОВ Е МЕРИЛО ЗА ДЕЙНОСТТА НА ОСТАНАЛИТЕ БОЛНИЦИ.КОГАТО ПАЦИЕНТА СЕ ВЛОШИ, ЩОМ НЯМАШ ПАРИ ИЛИ ПРОСТО НЕ СИ ОСИГУРЕН ИЛИ НЕ ИСКАШ ДА ПЛАЩАШ? ТОГАВА СЕ НАРЕЖДАШ НА ЕДНА ДЪЛГА ОПАШКА И ЧАКАШ С ДНИ ПРЕД КАБИНЕТ В ПИРОГОВ.ВЛИЗАШ И ИЗЛИЗАШ БЕЗ КРАЙНИК ИЛИ МЪРТЪВ
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото лекарите не лекуват и затова БОЛНИТЕ И НЕЛЕКУВАНИ ХОРА са принудени да отидат в ПИРОГОВ, за да им отрежат крайник, извадят болен орган и т.н. и т.н.АКО ХОРАТА СЕ ЛЕКУВАХА В ДРУГИТЕ БОЛНИЦИ, ПИРОГОВ НЯМАШЕ ДА ИМА ТОЛКОВА ГОЛЯМ ПОТОК ОТ НЕЩАСТНИИ-ОСИГУРЕНИ БЪЛГАРИ.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При ГРОБ се краде здраво. Така бе и през първите два мандата.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се сложи лимит на Институт за спешна помощ, означава, че някой се нуждае от психи.атрична такава.
3
2
 
6
 
! Отговори
Men преди 6 години
Познайте от 1-вия път кои се лекува най-често в спешното, кой ражда най-много, кой не плаща осигуровки?
2
1
 
1
 
! Отговори
Сигнал Плюс на Кврк преди 6 години
На думичката "май" журналистите отдавна са й променили предназначението. Вестник "Труп" повлече крак за това, май.
1
1
 
5
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
ооо да всеки гражданин преди да се потроши ако обича първо да направи справка до къде е лимита за месеца и после да се мята.... имаме 1 ЕДИН национален център за спешна помощ, хора от цялата страна идват тук и се цинкаме за бюджети.... режете и ограничавайте в болниците в които освен да мерят кръвно друго и да искат не могат да правят