Лекарите на протест, ако Касата не приеме исканията им

БЛС настоява за актуализация на бюджета за 2017-та година
13 юни 2017 15:15,
12
Лекарите на протест, ако Касата не приеме исканията им
Снимка: архив "Булфото"

Лекарите са готови да излязат на протест, ако Здравната каса не приеме предложенията на Българския лекарски съюз за подобряване на здравеопазването и решаване на належащи проблеми в сектора. Новината обяви председателят на съюза организация д-р Венцислав Грозев.

"Катастрофално намалени бюджети на лечебни заведения за болнична помощ и отново липса на регулативни стандарти и невъзможност за осигуряване на нормални средства за медико-диагностична дейност, имам предвид лабораторна и образна диагностика, независимо от по-добрите финансови показатели, които сме постигнали в Националния рамков договор", обясни той пред БНР.

Още по темата

Лекарският съюз предлага на Касата да актуализиран бюджетът за 2017-а или да се съобрази държавата с пакта, който организацията на лекари на държавна практика внесе в Европейския парламент.

"Става дума за предложение за не по-малко от 6 и 9% от БВП на всяка една страна - членка на ЕС", уточни д-р Грозев.

Според него трябва да се върне старата практика да се обособи отделна сметка на НЗОК, по която да постъпват средства от здравноосигурителни вноски, така че реалните постъпления да бъдат явни, включително и държавни трансфери.

"Предлагаме и въвеждане на коефициенти за остойностяване и заплащане на лечението при придружаващи основната диагноза заболявания", каза още доктор Грозев.

Той коментира и предложението на управителя на Здравната каса д-р Глинка Комитов за съставянето на списък с болници, за които да не важи лимитирането.

"Най-нормалната ситуация, в която болничното здравеопазване може да работи, е всички болници да работят както е по закон - парите да следват пациента и да няма лимити във всички лечебни заведения за болнична помощ. Най-добрият вариант е този", каза шефът на Лекарския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: протестбюджетлекари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
13 преди 6 години
НАЛОЖИ МИ СЕ - ПО СПЕШНОСТ ДА ОТИДА В ПИРОГОВ - НА 29.05.2017г.МНОГО СИЛНО КЪРВЕШЕ РЪКАТА МИ, ЗАСТАНАХ ПРЕД 108 К-Т -ВЕДНАГА МЕ ПРИЕХА И СЛЕД 3 МИНУТИ ЗАПОЧНАХА ДА МЕ ШИЯТ. С 2 РЪЦЕ БИХ ГЛАСУВАЛА, АКО ИМАХ ПРАВО - ПИРОГОВ - ДА НЯМА ЛИМИТ.ТЕ - И БЕЗ ТОВА - НОКОГО НЕ ВРЪЩАТ, А ОТ ТОВА - САМО ДЪЛГОВЕ ТРУПАТ!!!СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА Д-Р РАЙНА ДИМИТРОВА! ПОКЛОН И ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА - ЗЛАТНИ РЪЦЕ ИМА!
9
1
 
0
 
! Отговори
Garafitu преди 6 години
Pri kanibalski teroristichen bg zakon za bg minimalna zaplata 200 euro...?! da revat pod duvarite na krib, ban i beseka...tam sa nai-mnogo bg ucheni...ili da bombiat sindikatite...
8
1
 
4
 
! Отговори
дръндер преди 6 години
Тос Глинка Комитов е същото *** като ментора си Москов- дай му да забранява, разрешава, да разпределя- не се наядоха , ......./ цензурирано ! /
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Военни, полицаи и медици са най-добре. И постоянно протестират. Мине не мине време и хооооппппп... протест!Последните (медиците) поне са учили нещо, за разлика от първите и вторите. Само обаче, че са станали търгаши почти всичките доктори. Не всички, но почти всички. И който е читав, заминава в чужбина, а който не е, остава тук за да застрашава здравето на нищо неподозиращи жертви (пациенти).
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекарите трябва да са на твърди и достойни заплати ида работят само в една болница. Със здраве не трябва да се търгува следователно болниците не трябва да са търговски дружества. Що се отнася до НЗОК, ако се закрие ще се увеличи бюджета за здраве с 50% . До кога ще храним ненужни чиновници .
5
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекарите само искат пари, но не предлагат нищо насреща. Да сте чули лекар да свидетелства против колега за негова грешка, къде са мерките за повишаване квалификацията им. Доста лекари вече са много богати. Лекарското съсловие се превръща в мафия, а лекарите в бизнесмени. От пациентите и държавата се иска само едно- да плащат и да не искат нищо насреща.
4
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A oт какво се оплакват лекарите? Те са най-добре! Всички са ВИП клиенти на банките и почти няма доктор, който да не кара нова хубава кола.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко първо взима (ама без медии) и после дава (вика всички медии да отразят, че е дал).
2
1
 
6
 
! Отговори
българина преди 6 години
Само така, доходите са обидно и брутално ниски но така , началниците не му дават
1
5
 
9
 
! Отговори
санр4доцй43 преди 6 години
Боко ша даде пари, той нали така прави. Той им дава, той и магистрали прави, абе всичко прави тоя човек, тай че небойте се, ако докторите забегнат той ще започне и да ни лекува. *** тоз откачен премиер дето си имаме. Ама пък и тоз откачен народ дето си го избра.