Тревожно! Възрастта при онкозаболяванията пада

Част от причините: Чистота на въздуха, пушене, алкохол
16 юни 2017 17:15, Анисия Иванова
19
Тревожно! Възрастта при онкозаболяванията пада
Снимка: архив, Булфото

Възрастовата граница на онкологичните заболявания на уши, нос и гърло пада коварно. Все по-млади хора отиват към случаи, които вече не са лечими. Това коментира в Русе проф. Иван Ценев - консултант по оториноларингология и един от най-добрите специалисти, извършил за първи път в България кохлеарна имплантация.

Той даде пример, че наскоро е имал случай с карцином на ларинкса и карциноматоза на белия дроб и допълни, че пациентът е пушач и употребява алкохол, които са двата основни фактора.

По думите му българинът страда и от социално значими болести.  "Дълги години не бях виждал туберколоза на ларинкс и на околоносни кухини", каза проф. Ценев.

Началникът на отделение "Ушно-носно-гърлени болести" към Университетската болница в Русе д-р Огнян Лечев обясни, че в последните години изключително много се е увеличил броят на хората с онкологични заболявания на ларинкса.

Причина за това е чистотата на въздуха и тютюнопушенето. 

"Имаме възможност години назад да наблюдаваме заболеваемостта в Русе. Направи ми впечатление, че в последните 10 години има голям скок на онкологичните заболявания на горни дихателни пътища. В началото на 90-те години на месец един-два пъти се откриваха пациенти с онкологични заболявания, а сега два пъти седмично правим биопсии за доказване на онкологичното заболяване", обясни д-р Лечев.


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Вземайте мерки преди 3 години
Това подаваме като експерти в областа на здравеопазването..

Колегите които искат да свалят коментариите да ползват уорд пад за сваляне иначе ..
За хлор терора и раковите цигарени пакети сме уведомили преди години WHO и други няма ефект ..
17
0
 
2
 
! Отговори
Мед мафията убива преди 3 години
Масови убиици чрез обемно пси препрограмирани разпространяват милиарди пакети с цигари с раково активни снимки и холограмни скенери маскирани като бандероли..

АКцията е на мед мафията и цел увреждане със скоротечен и друг рак на стотици милиони родени като хора и други..Проучени познати вече убити със скоротечен рак имаха тип канцерогенно вмъкване на тип "черна ракова магия" срещу важни органи в телата.
16
0
 
1
 
! Отговори
спрете терора преди 3 години
тази година засякохме СПИН активни спец препарати подавани в резервоари з а питейна вода които отделят остро токсични канцерогенни газове ..Отровените развиват специфични пред канцерогенни състояния..
Писмено уведоми власти вкл МИнистерски съвет не им ПУКА НА ЗАРПЛАТИТЕ получавани от ограбвани милиарди от народа чрез нагло незаконни данъци като ДДС и други
15
0
 
1
 
! Отговори
аман преди 3 години
При наглите убииства на десетки хиляди крави,кози ,овце в Странджа след показна имитация на шап терористите бяха отровили всички учени в стара загора,..

вижте с какво са тровили кравите
14
0
 
3
 
! Отговори
Вземайте мерки преди 3 години
вижте специфични отравяния с дози до милион пъти над безвредните на Радев ,Борисов,ЦВетанов,Цачева,Сидеров,Каракачанов, шефа на парламента .Отровените с а поели водни хидрати на NaClO /натриев хипо хлорид и други спец токсични отрови ..Цел пълна неадекватност и контролирано ограбване на стотици милиарди от ограбена вече страна членка на НАТо И ЕВропейския съюз..Подобни отравяния има в Швеция и други страни.
13
0
 
2
 
! Отговори
Има ХЛор терор преди 3 години
Хлро токсичните отровни разтвори отравят много бързо децата ..една две супи приготвени от лелките с белина в тях течаща от водопровода вместо чиста лечебна вода и хоп трайно отравяне до живот.
Малки деца в детски градини развиват пред ракови проблеми вкл "жълто просъхване".
Комбинацията хлор токсични отрови в храна и напитки и неадекватна лекарска терапия блокираща лимфната очиска води до левкози.след неадекватна лекарска нагло престъпна терапия жертвите развиват левкемии ..
12
0
 
2
 
! Отговори
Мед МАфия трови преди 3 години
Колкото повече милиони болни и по тежко болни толкова белите мед мафиоти повече милиарди крадат от народа а лекарите повече джебни хилядарки трупат месечно..Каот бонуси ги водят безплатно до Дубай ..
Новост са СПИН активни хлор токсични бойни отровни вещества хвърляни в басейни и в питейни водо источници..Вижте поразения Петър Москов от СПИН 2012 СПИН 2016.
Жертивите имат видимо обемно обсебващ облак около телата. В басейни засякохме миналата година вируса на СПИН .. Исключително устойчиви
11
0
 
2
 
! Отговори
Арести за МЗ убиици преди 3 години
От години има публикувани проучвания за използването на хлор токсични бойни отровни газове за поразяване на горни дихателни пътища.
У нас убииците от МНЗ ги ползват от над 53 години. Лелките в детските ясли хвърлят в хлор токсичната вода от водопровода белина,тризон и други хлор токсични препарати.при миене на пода в градини и ясли бойните отровни канцерогенни вещества образуват газови облаци поразяващи обемно всички деца .Облаците са видими вдигаха се до 135 сантиметра от пода. Новост са AIDS
10
0
 
2
 
! Отговори
Ликвидация на МНЗ преди 3 години
Вече са отровени над 7 000 000 българи няма неотровена минерална бутилирана вода ..АКо ВиК не отравя водата следва тежко глоби от дирекции"обществено здраве" контролирани от турско говорящи масови убиици
Вижте как нарастват рязко ограбваните милиарди от народа след 2005 година. По убииства с инсулти,рак,диабет и инфаркти БЪлгария зае първо място в света.
9
0
 
2
 
! Отговори
Тровят с хлор преди 3 години
Виновни са нагли престъпници от Министерство на здравеопазването.За да ограбят допълнително над 5 000 000 000 годишно тези масови убиици принудиха ВиК да отравят ежеминутно питейната вода.Терористите вместо питейна лечебна живителна вода подават само отровнио стро токсични канцерогенни смеси вкл хидрати с остро канцерогенни пост чернобилски *** разтваряни с NaClO/натриев хипо хлорид хвърлян едно към гьоторен в резервоари з а питейна и минерална вода.
Отровените отиват на корумпирнаи лекари
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От няколко години не живеем в България, но все още имаме бизнес и мъжът ми пътува. За по седмица е всеки месец. Всеки път като е в България го боли главата поне 2 дни и започна да се съмнява, че въздухът е отровен или има нещо друго, но определено се чувства странно уморен, главоболие, апатия, песимизъм....
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравеопазване в бг НЯМА ! има една ОПГ ,която източва касата и парите на хората - Това е !илекуваха се само богаташи,министри,кметки,и омбсмани и то в чужбина ,ама с парите на народа ,дето гине като пуганци.
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краварите изсипаха десетки тонове радиоактивен уран над бивша Югославия, отделно вички *** и развалени храни на Европа ядем, отделно внесохме всичките им стари таралясници, които тровят въздуха, отделно всекидневния стрес от робски труд, мизерни доходи и страх за бъдещето, отделно мизерното здравеопазване... Какво очаквате?
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здрав дух - здраво тяло!!! Всяко психологично неразположение на ментално ниво се отразява на физическото състояние.
4
0
 
26
 
! Отговори
ЛЪЖАТ преди 3 години
В България се отчита намаляване на Хората със Зависимост като Алкохол и Цигари . Това е резултат на забраната за пушене в заведенията и високата цена .
Истината е че Рака идва от ХРАНИТЕ - КОНСЕРВАНТИТЕ .Консервантите се натрупват в тялото и са канцерогенни , Кисело Мляко със Срок на Годност 1 година - това го има само в Източна Европа , в Държавите Членки на ЕС .
3
13
 
10
 
! Отговори
Османль преди 3 години
Бьлгарите са като Сьрбите! Пушат пият и псуват като ромеи.
2
5
 
8
 
! Отговори
. преди 3 години
Сложете във всяка стая по 2 рутера и гледайте апартамента да е по високите етажи за да има по-бърза 4G връзка и няма да има онкологични заболявания.
1
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стрес напрежение безпаричие