Червени боровинки - силен антиоксидант

Ето при кои болести помагат
17 юни 2017 14:50, Eкип на Puls.bg
4
Червени боровинки - силен антиоксидант
Reuters

 Червените боровинки са любими на много хора. Купуваме си ги предимно сушени и ги хапваме с удоволствие. Имат сладко-кисел вкус, но освен това помагат в борбата с различни болести. 

 
Плодът съдържа жизненоважни за организма вещества като витамините А, C, D, B6, B12, а също така калций, желязо и магнезий.
 
Антиоксидантите, които се крият в малкия червен плод съдържат флаваноиди, които предпазват тялото от сърдечно-съдови болести и атеросклероза. Спомагат за по-доброто кръвообръщение. Доказано е, че предотвратяват растежа на различни тумори и язви в стомаха и белите дробове.
 
Много лекарства в аптечната мрежа, които са за проблеми в уриранрния тракт, са с основна съставка червени боровинки. Така наречените проантоцианидини пречат на бактериите да навлизат в тракта и се борят с инфекциите в пикочните пътища.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно е, те северните хора живеят по 300 години, да го туря на майка му на автора на статията!
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Флавоноиди!уриранрния тракт?Плащат ви да работите!
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пародията е пълна,говорим за диети,полезни храни,а те са по скъпи от ЕС..вижте сами 1 кг лимони,Грейпфрут колко е и вижте в де,ук,италия..няма логика..как така....за кво говорим..па и тия статии...ако не бях в чужбина никога нямаше да повярвам,че сега живея,а не съществувам...жал ми е за всички бг
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по важното е човек да може да си ги позволи да си ги купи и всички други плодове