Как да се справим с миризливите крака?

Чорапите трябва да са от естествена материя
17 юни 2017 14:05, Михаела Лазарова
24
Как да се справим с миризливите крака?
Снимка: pixabay

През лятото краката се изпотяват по-интензивно, въпреки че носим отворени обувки или сандали. Високите температури и повишеното изпотяване на цялото тяло причиняват лоша миризма и условия за развитие на бактерии.

Как да се справите с миризливите крака и да предотвратите гъбични инфекции по кожата?

Измивайте често с антибактериален сапун и в никакъв случай с гореща вода. През лятото е достатъчно да измием краката с хладка вода.

Не мислете, че взимането на душ е достатъчно краката ви да са чисти, просто защото сте ги намокрили. Трябва да им обръщате специално внимание със специален измиващ продукт, за да сте сигурни, че са предпазени от бактерии, навлизащи през отворените обувки в летния сезон.

Изплакване с оцет. Баните с оцет премахват лошата миризма и убиват бактериите. Оцетната киселина неутрализира мириса и потиска растежа на микроорганизмите, причиняващи инфекции по гънките на пръстите и по ноктите.

Измиване с морска сол. Накисвайте краката всяка вечер в разтвор от вода с морска сол за около 15-20 минути. Тази баня върши чудеса с лошите миризми.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Потърсете в аптеките, не всички го предлагат, но питайте за бял крем на Рачев - Габрово и проблема с миризмата ще изчезне. Потърсете инфо и в нета. Няма да съжалявате.
12
0
 
2
 
! Отговори
qwerty преди 6 години
Йода изгаря потните жлези и това не е особено полезно.За да спрат да ви миришат краката просто спирате да ядете захар и глюкоза и след няколко дена краката ви спират да миришат.
11
0
 
1
 
! Отговори
Патил преди 6 години
1. Отивате на лекар и лекувате гъбичките по краката ако е необходимо.2. При всяка възможност ходите боси - по-малко влага по краката;3. Сутрин, преди да обуете нещо на краката намазвате а Antimico Beta (спиртен разтвор за около 1лв. от аптеката).Правя това от години по съвет на кожен лекар. Кожата свиква с този режим и няма никакви миризми. Горното не се отнася за гъбички по ноктите !!!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАкисване на краката с вода и сол и оцет може да е приятно(не знам дали помага), но надали всеки има по 20 мин всеки ден, за да го прави. Масло от чаено дърво върши чудеса. Струва 3-4 лв. Накапвате 2-3 капки на клечка за уши и обтривате ходилото след баня. НЯколко дни под ред. Мъжът ми работи с тежки обувки и когато "заухае", това помага.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***
8
2
 
3
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРНО: преди 6 години
...мажеш краката/ходилата / с йодна тинктура!УБИВА ГЪБИЧКИТЕ И ПОТЕНЕТО СПИРА!ОЦВЕТЯВАНЕТО НА ЙОДА ИЗЧЕЗВА СЛЕД 2-ДНИ!!!ВСИЧКО ДРУГО Е ---ПЪЛЕН ПУНТ И ШМЕНТИ КАПЕЛИ....ЗА ПАРИ!!!
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Как да се справим с миризливите крака?" Трябва да ги поставим *** на Василев, Спейса или Гурберчията. Те ще осмучат бактериите като изсъхнал алкохолик малка биричка.
6
0
 
4
 
! Отговори
препатил преди 6 години
казвам ви че това го правя всяка сутрин и нямам никакви проблеми с между пръстите на краката никакви Ламизили никакви соди никакви оцети само като се изкъпите подсушете си краката и намажете между пръстите с няколко капки ЙОД го разстрийте и толкоз само това е спасението понеже работата ми е такава че нося обувки затворени зимни и сега лятото аз всяка сутрин си правя лентички от салфетки и ги овивам между пръстите и на двата крака казвам ви нямам никакви проблеми откакто почнах да правя така
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тези които работят тежка работа:дебели вълнени чорапи не зависимо от топлото време с допълнителни метални кожени стелки в обувките и смяна всеки ден разбира се,но това е решението!!!
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както казваше Слави в една касетка :с покривка до земята.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вода и сода
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а...и на с.а..п.у..на звездички ли бре????ни сте у ред
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с вода и ***