Гръбни преси помагат при болки в кръста

Упражнението е сродно на коремните преси
20 юни 2017 12:00, Eкип на Puls.bg
0
Гръбни преси помагат при болки в кръста
Reuters

Много хора страдат от болки в кръста. Има едно сигурно "лекарство", което помага в тези случаи - гръбните преси, съветва фитнес инструктора Мартин Гергов.  

Още по името ще се досетите, че това упражнение е сродно на коремните преси. Мнението ми е, че трябва да правим не само коремни преси, но и гръбни преси! Придържайки се и към двата вида преси, болките в кръста ще стоят на разстояние. 
 
Ето как правилно да изпълняваме упражнението:
 
1. Заемете изходно положение: застопорете стабилно краката си в областта на глезените или прасците (в зависимосто от уреда) и заемете изходно положение – тялото е напълно изправено с лека S-образна стойка.
 
2. Започнете да сгъвате горната част на тялото – вдишвайки равномерно до достигане на крайната точка на упражнението, като поддържате S-образната стойка по време на цялото движение (главата е насочена напред и нагоре с цел по-лесно придържане към правилната стойка). 
 
3. Следва като достигнете крайната (долна) точка на упражнението (тялото сключва почти прав ъгъл), преминете към изходното положение, издишвайки равномерно.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари