Възможни причини за промени в цвета на кожата

Витилиго е една от тях
25 юни 2017 15:21, Михаела Лазарова
2
Възможни причини за промени в цвета на кожата
Снимка: pixabay

Нашето тяло е огледало на здравето ни. Всяка част от него ни подсказва, когато трябва да променим нещо в ритъма си на живот или страдаме от някакво заболяване. Кожата като най-големият човешки орган също може да ни сигнализира, че е време да обърнем по-сериозно внимание на здравето си.

Промяната в цвета ѝ е първото и най-често нещо, което забелязваме. Вижте 6 възможни причини за тази промяна.

Червена кожа

Обикновено цветът на кожата се променя към червен като реакция от стрес, тревожност или друго изключително емоционално състояние. Зачервената кожа може да се дължи и на резултата от консумацията на определени храни и напитки.

Въпреки това, хроничното зачервяване е знак за някакъв скрит здравословен проблем. Зачервяването в областта на бузите и носа подсказва за високо кръвно налягане или автоимунно заболяване, причинено от повишеното ниво на холестерол в кръвта.

Оранжева кожа

Кожа с цвят, който напомня леко оранжев би могла да подсказва за проблеми с панкреаса и далака. Но обърнете внимание и на храните, които консумирате. Ако имате повишен прием на тиква или моркови, съвсем нормално е и кожата ви да промени цвета си. Тогава ще трябва да намалите консумацията им.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
накратко преди 6 години
Хлоазма, розацея -пробвайте с хомеопатия.Ако не стане- с лазер. За пожълтяване на кожата-вижте черния дроб. Витилигото-по принцип ,трудно се лекува,особенно ,когато е с давност,но алтернативната медицина също може да помогне. При някои потъмнявания на кожата - причината е в щитовидната или надбъбречната жлеза.