Какво лекува слънцето?

Слънчевите лъчи понижават кръвното налягане
28 юни 2017 11:52, Михаела Лазарова
2
Какво лекува слънцето?
Снимка: pixabay

Слънцето е приятел на нашето здраве и с негова помощ можем да си помогнем при лечението на много заболявания. Слънчевите бани са често препоръчвани при определени здравословни проблеми и тяхната лечебна сила е доказана от учени и лекари.

В последните години се говори изключително много за вредата на слънчевите лъчи, опасността от изгаряния и връзката на ултравиолетовите лъчи с най-бързоразвиващия се рак – меланомът. Така е, когато се прекалява с излагането на слънце, това носи рискове за здравето, но ако сме разумни и внимателни, слънчевите лъчи ще ни помогнат да се предпазим от много заболявания. Вижте кои са те.

Слънчевите бани помагат срещу кожни заболявания

Умереното излагане на слънце подпомага лечението на някои кожни проблеми като псориазис, акне, екзема, гъбични инфекции по кожата.

Слънцето убива лошите бактерии

Германските войници след Първата световна война са знаели за откритията, направени от нобеловия лауреат Нийлс Финсен през 1903-та година за приложението на светлинната терапия и са използвали слънчевите лъчи, за да дезинфекцират и лекуват раните си от битките.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
маркиз Дьо ла Панкур преди 6 години
А бе , един път няма ли да напишете цялата статия ,какво ни прехвърляте през сто сайта - сакън ако не се захлебят и те ! Като Майка Тереза ле се изживявате - не знам?! Тез от Аз-Йената.бг толкоз ли са некъgърниu , че все трябва да ги водите за ръчичка ?!