Полово предавана болест - Как да кажем на половинката си?

Спокойният подход в комфортна, уединена среда
9 юли 2017 22:30, Eкип на Puls.bg
11
 Полово предавана болест - Как да кажем на половинката си?
Reuters

Напълно естествено и нормално е чувството на изненада, неадекватност и дори – уплаха когато човек установи, че е прихванал полово предавана болест. Това обаче не е причина за срам и самобичуване – според изследване на американската Асоциация по сексуално здраве всеки втори човек е бил заразяван или му предстои да бъде заразен с полово предавана болест. Това не означава автоматично, че партньорът на новозаразения също има или е имал полово предавана инфекция, но го прави силно вероятно.

 
Няма съмнение обаче в едно: независимо дали е налице желание за дълготрайна връзка или мимолетен флирт моралната и законовата отговорност задължават заболелия да предупреди партньора си преди секс. Някои заболявания като херпеса, например, са напълно податливи на контрол и лечение, но остават със заразения за цял живот. Предавайки съзнателно подобна инфекция на друг човек без неговото знание и съгласие е неморално, неетично и в някои случаи – подсъдимо.
 
Някои полово предавани инфекции протичат напълно безсимптомно, други имат едва забележими или объркващи симптоми, поради което на полово активните хора с повече от един партньор се препоръчват поне 2 две изследвания за полови инфекции годишно.
 
Не е необходимо да се съобщава на интимния партньор за половата инфекция, сякаш се признава за убийство. Спокойният подход в комфортна, уединена среда и неемоционалното излагане на фактите е най-добрият подход – демонстрира се владеене на положението, положено усилие за контрол над инфекцията и пълно откровение.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спрямо нея.Когато си нечестивите и лукав си мислиш че и другите са толкова покваррни.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекувани йБоли го сърби го щипе го.А!? Аха... ,А на жена му нищо и няма.И къде си е праскал с неподходяща партньорка!?След това жените виновни! Да,но Не!!! Я.... Пак! И кой е прелюбодеец!?Това обеснява нещата.Перманентната ревност,недоверието лудост само при мисълта, че е възможно да бъде с нея.Откача! Тази лудост понякога е насочена към нищо неподозиращата партньорка.Тя си е ок.Но ,той обеден в нечистите действия на партньорката от собствените си действия.
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С илачи, лекарства....
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благодаря на Жена ми, че ми лепна трипер, след това ми правеше кафе с иначе сека сутрин. Само и само да не разбирам. Как да не я Обичам тая жена??????
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е нормално човек да не казва на отсрещния ако има нещо.Друг е въпроса ако си ***.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След чукането питайте:- Хареса ли ти?- Да.- Е, струваше си един трипер заради толкова готино чукане, нали?!