Спорт и бременност - мисия възможна

Йогата е подходящо занимание
9 юли 2017 11:35, Eкип на Puls.bg
0
Спорт и бременност - мисия възможна
Reuters

Не трябва да се забравя, че бременността е най-нормалният начин за продължение на човешката линия. Затова и тя не би трябвало да променя начина на живот, което включа всички аспекти на ежедневието, а също и спортуването. Все пак, обаче, като ново състояние на тялото, за всяка бъдеща майка е важно да бъде информирана и да знае как се прави спорт по време на бременност.

 
1. Спортът обикновено НЕ е противопоказан при бременност: Ако преди забременяване спортуваш редовно, не е задължително да прекъснеш, но е важно режимът ти за трениране да бъде обсъден с твоя акушер-гинеколог.
 
2. Бременността НЕ е време за спазване на диети и прилагане на ограничителни хранителни режими! Ти и човечето в тебе имате нужда от храна, богата на вещества, така че не рестриктирай дневните си нужди калории. Вярно е, че при бременност се качват средно по 3 до 5 килограма, но също така е вярно, че след целесъобразен постпартален период изходното тегло се възвръща средно до 6 месеца.
 
3. Опасни спортове по време на бременността са всички, при които има риск от загуба да равновесие, падане и силен телесен контакт като яздене, сърфиране, водни ски, планинско колоездене, баскетбол, волейбол, футбол, бокс и други. Колоезденето не би трябвало да създава проблем през първото тримесечие, но след това не е препоръчително. Рядкост е практикуването на гмуркане, но при бременност е напълно забранено за любителите на този спорт, защото плодът няма защитен механизъм срещу водното налягане и опасността от газова емболия е повишен за него.
 
4. Неопасни спортове по време на бременност са аеробните занимания като ходене, кратък джогинг, танци, плуване, разтягане и йога.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари