Тест за наркотици - Кои храни да избягваме преди него?

Внимавайте с маковото семе
10 юли 2017 16:16, Eкип на Puls.bg
4
Тест за наркотици - Кои храни да избягваме преди него?
Reuters

Кифлички, гофрети, кроасани, ароматни хлябове, бутерки, сладкишчета, палачинки – тези изделия имат две общи неща: могат да съдържат маково семе и могат да ви провалят на тест за наркотици.

Тестовете за наркотици са законна проверка преди започване на определена рискова работа, при спортни състезания, получаване на разрешителни или при пътно-транспортни произшествия. 

Макар да звучи като градска легенда, консумацията на маково семе може да резултира в положителен тест за опиати – незаконни и пристрастяващи вещества от рода на опиума. 

Маковото семе идва от същото растение, от което се приготвя морфин – Papaver somniferum, познат в България като Сънотворен мак. Поради тази причина, в наркотичните тестовете за урина могат да бъдат установени следи от морфин, опиум или техни подобни химични съединения след консумацията на минимално количество маково семе.

Опиумът е млекоподобно пихтиесто вещество, което се формира естествено в сънотворният мак. То съдържа множество алкалоиди - азот съдържащи вещества. Някои алкалоиди могат да наподобяват или да брокират различни невротрансмитери – химикали, свързващи се с мозъчни рецептори, осъществяващи пренос на информация. Те могат да променят възприятията за болка, еуфория и дори да водят да пристрастяване.

Подобен алкалоид е морфинът, намиращ се в опиума. Той е мощно обезболяващо средство и прекурсор за производството на хероин.

Кои още храни може да повлияят на теста за наркотици може да прочетете в Puls.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
8
 
! Отговори
българка преди 6 години
По-голяма глупост не можаха ли да измислят тези "журналисти"?!?! Бях чела преди време, че в Италия отнели шофьорската книжка на някакъв велосипедист - ял сладкиш с амарето и алкохолната му проба била положителна. Но човекът си карал велосипеда, полицаите нямало какво да правят и го спрели.....и така - от нищо станало нещо......
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво прави маково семе в обикновено брашно за палачинки? Нали уж го чистят от всякакви примеси??? Ако някой може да разбере какво става в тази държава - разграден двор , ама само обикновените хора го отнасят
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ахахахаха, колко кофи маково семе за готвене (различен сорт е от онова маково семе) трябва да изядеш преди това, за да даде такова отражение :))))
1
0
 
24
 
! Отговори
Чичо Гошо преди 6 години
За лютеницата нищо не пише?!