Суха и дехидратирана кожа през лятото - Как да се справим?

Когато кажем хидратация, първо се сещаме за вода
11 юли 2017 15:40, Eкип на Puls.bg
1
Суха и дехидратирана кожа през лятото - Как да се справим?
Reuters

Лекарите съветват да пием повече течности, предимно вода, тъй като кожата ни е последният орган, който ги абсорбира. Препоръчително е през лятото да се мажем по-често с козметика, която стимулира хидратацията. Такива са продуктите с хиалуронова киселина, натриев хиалуронат, глицерин, мед и други натурални съставки. Алоето също съдържа голямо количество вода, което има силен хидратиращ ефект върху кожата. 

Овлажняване
 
Овлажняването на кожата се свързва най-често с маслата за тяло. Космените фоликули и кожните клетки произвеждат себум, който защитава и подхранва кожата и същевременно я предпазва от изсушаване и преждевременно стареене. Хората със запушени пори на кожата имат свръхпроизводство на себум, докато тези със суха страдат от липса на естествени мазнини. 
 
Независимо от вида на нашата кожа, овлажняването трябва да е част от ежедневните грижи за нея през летния сезон, категорични са дерматолозите.
 
Каква е разликата между овлажняване и хидратиране?
 
Целта на хидратацията е да свърже водата с кожнбите клетки и да предотврати нейното напускане от там. Тоест този процес трябва да се случи преди овлажняването, което е следваща стъпка в грижата. Може успешно да се използват хидратиращи серуми, които съдържат в себе си и овлажнители. Така след като кожата е добре хидратирана, може да бъде намазана с някакво овлажняващо масло, с което водата и влагата ще останат в клеткитеи за по-дълго време.
 
При дехидратираната кожа липсва вода, докато при сухата има дефицит на мазнини. Кожата през лятото ни може да бъде дехидратирана, суха или съчетание от двете състояния. Затова е важно да усетим от какво се нуждае тя и да й го дадем. 
 
Дехидратираната кожа изглежда блeда и опъната, дори да е достатъчно овлажнена.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам само защо сте сложили снимка на баба Килъри.Личи си че кожата и е пресъхнала но погледа и е все така хищен.