Лято, море... и ентеровируси. Как да се предпазим?

Няма опасни щамове у нас, рядко се стига до усложнения
Обновена: 13 юли 2017 09:47 | 13 юли 2017 09:38,
8

Всяко лято се появяват типичните ентеровируси, които се развиват в топлото време. Няма драстични щамове този сезон у нас. Ако все пак се стигне до заболяване, често то може да бъде излекувано в домашни условия.

Така успокои слуховете за нови вируси завеждащият детското отделение в Инфекциозна болница доц. д-р Атанас Мангъров в студиото на "България сутрин".

"Тези заболявания се самоограничават и се лекуват сравнително лесно. Стига да не се стигне до усложнения, вирусът може и от вкъщи да се излекува. Всяко грубо неспазване на личната и обществена хигиена води до тези и редица други заболявания", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Ако има усложнения при разболяване от сезонен ентеровирус, допълни д-р Мангъров, те могат да се наблюдават към края на заболяването – след 6 до 8 ден.

По отношение на вируса на морбили гостът поясни, че у нас се полагат неимоверни усилия да се ваксинират всички, които не са се.

"Хората, които отказват да минат през ваксинация трябва да бъдат принудени по един или друг начин, защото застрашават общественото здраве", завърши д-р Атанас Мангъров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
31
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
До ГетсбиПърво, пиши на кирилица бе пр...так!Второ, в Гърция цените в таверните не са космически, но явно ти не можеш да си ги позволиш и мериш с твоя си аршин!Трето, дори хората с хладилните чанти се чустват добре и никой не ги подиграва.Въобще няма да споменавам прекрасните ЧИСТИ плажове с безплатните шезлонги и готини барове, чистата вода и спокойствието!Въпрос на гледна точка, казало кучето!
7
0
 
32
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Аз се предпазвам много лесно от вирусите, ходя в Гърция!
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
туристите да спрат да пикаят в морето и общините да си задействат пречиствателните станции, които стоят неработещи и всичко ще е наред.
5
0
 
34
 
! Отговори
Ковачев преди 6 години
> гостът поясни, че у нас се полагат неимоверни усилия да се ваксинират всички, които не са се.Само на мен ли ми реже слуха това изречение?
4
1
 
33
 
! Отговори
Getsbi преди 6 години
Xodete v g\Garciq,no predi tva zanete minavate prez Metro za promocii 4e da obqsnqvate kak e tanko v Garciq.Da,tanko e s xaldilni 4anti i domati i sirene aide kam Garciq no ne u4ete Gracki 4e 6te vi stane kofti kak se podigravata na Balgarite
3
1
 
40
 
! Отговори
Men преди 6 години
Като Грую, и аз не ходя на море на чиито плажове на постовете на спасителите се рекламират лекарства за разтройство. В гърция подобна подигравка няма. Тука все е едно ти казват "къпи се в собствените си лaйna, и после си купи от нас лекарства. "
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Витамин С на прах и активен въглен
1
3
 
51
 
! Отговори
Грую преди 6 години
Предпазваме се елементарно - ходим в Гърция.