Портокалови корички за отслабване и при високо кръвно

Подобряват и здравето на устната кухина
18 юли 2017 10:00, Михаела Лазарова
3
Портокалови корички за отслабване и при високо кръвно
Снимка: pixabay

Портокалите са много полезен плод. Богати са на витамини и полезни вещества. Същото се отнася и за кората на портокала, която всички ние изхвърляме. В нея обаче са концентрирани много по-големи количества хранителни вещества, които заслужават нашето внимание.

Кои са невероятните ползи от консумацията на портокалови корички?

Намаляват холестерола и кръвното налягане

Портокаловата кора и бялата пулпа под нея, както и разбира се сърцевината на плода, са изключително богати на хесперидини. Това е флавоноид с множество ползи за здравето, включително за намаляване на холестерола и кръвното налягане.

Ето защо хесперидинът е активна съставка в някои лекарства и хранителни добавки за контрол на холестерола и кръвното налягане.

Действат противоалергично

В портокаловите кори се съдържат естествени противоалергични вещества, които потискат освобождаването на хистамин. Това вещество отключва имунен отговор към даден алерген. Консумацията на портокаловата кора и бялата пулпа помага за потискане на алергичните реакции и симптоми.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...и трън в окото срещу коремни болки
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да не си у час, да ядеш корите на цитрусите, ябълките с обелките, бананите с корите (да, маймуните така си ги ядат и в кората има много полезни неща, но ги пръскат с толкова химия, че ум да ти зайде).Яжте плода, то това е достатъчно, ако не е от дъжд на вятър.
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това дето пишете е абсолютно противопоказно, тъй като всеки нормален знае, че портокали и други цитруси са пръскани многократно и най-вероятно боядисвани, за да изглеждат по-добре. Няма и как да си засадя портокалово дръвче - доколкото знам в нашия климат няма да оцелее, така че забравяме за полезните свойства на портокаловите кори.