10 лека при кожни изгаряния

Пробвайте с компрес с прясно мляко
19 юли 2017 14:37, Михаела Лазарова
4
10 лека при кожни изгаряния
Снимка: pixabay

На всеки се случва у дома или в работата докато си приготвя топли напитки, при готвене или друга домакинска работа да се изгори. Болката е нетърпима, а почти винаги не разполагаме с лек за изгаряния. Ледът може да ви помогне в първите минути.

Пастата приготвена със сода за хляб и вода също намалява болката и отнема от топлината. Вижте още 10 лека за първа помощ при изгаряния.

Мляко

Съдържанието на мазнини и протеини в млякото успокоява изгарянията и насърчава изцелението. Напоете памучен тампон в прясно мляко и го приложете като компрес. Може да ползвате и студено кисело мляко, което ще охлади и подхрани кожата ви.

Черен чай

Няколко торбички черен чай ще облекчат неразположенията при изгаряния поне временно. Черният чай съдържа танинова киселина, която има способността да извлича топлината от кожата в резултат на изгарянията. По този начин намалява болката и зачервяването. Запарете няколко торбички чай, след което ги сложете във фризера. След като се изстудят може да ги приложите върху кожата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
1
 
! Отговори
123 преди 6 години
Моментално лед, много лед. Спира коагулацията на белтъците и процеса на изгаряне се ограничава до повърхността на кожата.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хумата също помага.