Микроблейдинг - какво представлява?

Как да имаме красиви вежди
23 юли 2017 23:00, Eкип на Puls.bg
7
Микроблейдинг - какво представлява?
Reuters

Микроблейдингът е полуперманентен грим за вежди. Основава се на прецизното рисуване на всеки отделен косъм, който накрая изглежда точно като истински. За тази цел се използва ред от няколко мънички игли, които вкупом изглеждат като острие, с което се нанася пигмент с цвета на веждите. С тяхна помощ всяко отделно косъмче се рисува, следвайки естествената посока на растеж на веждите. 

Каква е разликата между микроблейдинг и перманентен грим?
 
При микроблейдинга се работи на съвсем повърхностно ниво – само в епидермиса на кожата. Освен това цялата процедура са извършва на ръка, единствено с миниатюрното острие от множество игли, без да се използват инструменти или уреди на ток. При извършване на процедурата се контролира натискът, с който се работи върху кожата, като по този начин се изграждат множество малки и тънки косъмчета, следващи големината и посоката, която биха имали, ако са естествени. За разлика от микроблейдинга, перманентният грим навлиза по-дълбоко в дермата.
 
Предимства на процедурата
 
Голямата си популярност методът дължи на крайния си резултат – постигане на естествено изглеждащи вежди, които дори отблизо не се възприемат като изкуствено направени. Перманентният грим не може да достигне този ефект. Други предимства са: по-малка продължителност на процедурата, минимално травмиране на кожата и липса на болка. Усещането е за леко драскане, което продължава не повече от 2-3 минути при всяка вежда.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е Синият кит, платена версия.
4
1
 
16
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 6 години
Така и не разбрах, защо жените си скубят веждите и после ги рисуватмного е идиотско
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джулиана Гани си е правила такава процедура :Д
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много дами използват молив за вежди или сенки за вежди, с които запълват рехавите си вежди. Моите вежди са си гъсти и плътни, нямам нужда да ги рисувам. Личи си като си с нарисувани вежди. За мен хубави вежди са тези, които изглеждат колкото се може по-естествено. Иначе, за да имате красиви и гъсти вежди, може да използвате кокосово или бадемово масло - за бърз растеж на веждите. Най-вероятно има и други подходящи масла и домашни методи за тази цел. :)
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неква гейовина, то е ясно!