Доплащане в болниците – за легло, за лампа... не ми харесва!

Новият шеф на НЗОК не готви рокади, но обеща проверки
Обновена: 28 юли 2017 21:20 | 28 юли 2017 21:20, Веселина Йорданова
37
Доплащане в болниците – за легло, за лампа... не ми харесва!
Снимка: БТА

Не се очакват смени в ръководството на Здравната каса. Това заяви новоизбраният шеф на НЗОК проф. Камен Плочев пред БНР.

Още по темата

"Хората в НЗОК си вършат добре работата. Все пак ще има проверка, за да се запозная със ситуацията, но все пак аз не отивам там, за да сменям, а за да мотивирам хората да работят по-добре", коментира той.

По думите му хората си плащат т.нар. "здравен данък" и е редно всеки да има пълноправен достъп до здравеопазване.

"Това, че някъде някои болници въвеждат едни заобиколки, едни плащания - та за легло, та за лампа, едва ли не за машинка против комари, всичко това са неща, които не ми харесват. Ще видим причините и кой е разрешил подобно нещо", каза той.

Проф. Плочев коментира и темата за електронното здравеопазване, като каза, че то означава ред.

"Редът означава край на далаверите. Хората, които имаха полза от това да не се въвежда електронното здравеопазване, са тези, които направиха от здравеопазването търговия. Здравето все пак не е стока, то е ценност", посочи той.

"Ако имам законова и финансова възможност, ще премахна критерия за престоя на болния в болницата", добави още проф. Плочев. По думите му болният трябва да стои колкото трябва в болницата, а не според нормативно определен срок време.

Той каза още, че скъпоструващите и инвазивни медицински манипулации са помогнали на много хора, но българите боледуват основно хронично. Необходимо е да се направи така, че те да имат достъп до медикаменти, смята проф. Плочев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не му харесва, ама си трае когато закриват държавните болници.Дърт б.оклук комунистическиВсички сте мас.кари
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКВО ДОПЛАЩАНЕ БЕ ??? КАКВА Е ТАЯ ДЪРЖАВА БЕ ???? 40 ГОДИНИ ИМАМ ТРУДОВ СТАЖ НИТО ЕДИН ПЪТ НЕ СЪМ ВЛИЗАЛ В БОЛНИЦА А ВСЕКИ МЕСЕЦ МИ ОТДЪРЖАТ ЗДРАВНИ УСИГОРОВКИ ... ТАКА И НА ОСТАНАЛИТЕ ХОРА ОТДЪРЖАТ ТОГАВА ЗАЩО ДА ДОПРАЩАТ ...АЗ КАТО НЕ СЪМ ПОЛЗВАЛ БОЛНИЦА ЗАЩО ТОГАВА НЕ МИ ВЪРНАТ ПАРИТЕ ОТ УСИГОРОВКИТЕ БЕ ???????? ЗА ... БА И ДЪРЖАВА И ПОЛИТИКА И ВСИЧКО ... Е ЗА ТОВА МЛАДИТЕ БЯГАТ В ЧУЖБИНА ЕДИН ДЕН ЩЕ СЕ ЧУДИТЕ КАК ДА ГИ ВЪРНЕТЕ КАТО ТУКА ОСТАНАТ САМО ОТ ТЪМНИТЕ ...
27
0
 
3
 
! Отговори
тровят с ХЛОР преди 6 години
МНЗ да плати на тровените с хлор токсични питейни води граждани по пет милиона долара на всеки..Не остана неотровен тежко от нагли престъпници в министерството обезпечаващи чрез отровна питейна вода милиони отровени пациенти годишно за ограбване на тн лекари..Отровиха и Борисов и Цветанов и Радев с кеф..Престъпниците от Министерството още на свобода.цялото МВР барабар с жените и децата им са зверски отровени също
26
0
 
2
 
! Отговори
... преди 6 години
И платено да го направят ще е пак същото- виж в САЩ , всеки гледа да източи застрахователите ,единствената разлика е че там ги гонят по надлежния ред.
25
0
 
3
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Не е луд който взел баницата а който му я дава. Казват ти всичко е законно. Кой направи този закон. Кучето е заровено не там където го търсите.
24
2
 
3
 
! Отговори
до печалба-просия преди 6 години
То монистерството на златарите(знахарите) не поема нищо по-скъпо от манипулация със сатър. Нали знаеш болен на легло се.....
23
2
 
1
 
! Отговори
монолог преди 6 години
А аз още си чакам.
22
2
 
9
 
! Отговори
печалбари-просия преди 6 години
До монологОще на първия ден на санитарките им платих за кабелна телевизия.После си платих за чаршафите при операция и накрая 2400 лв. за лазера.Въпреки, че съм здравно осигурен МНЗ не можело да поема разходите...
21
3
 
14
 
! Отговори
монолог преди 6 години
Нека да ви кажа нещо. В момента съм пред спешния кабинет в Пловдив. Кисна от 2 часа през ноща за една приятелка. Тамън да я освободят от кабинета и да се прибираме, се смениха докторите. Новите започнаха абсолютно същата процедура като предните, но този път младият и "опитен" лекар от спешното започна веднага да ни обяснява как задължително трябва да я приемат в болница, като не пропусна преди това да направи една тел. консултация. И после - не източват касата и ги биели без причина.
20
2
 
15
 
! Отговори
Re: Василев преди 6 години
Прав сте г-н Василев, особено за електронното здравеопазване.Здравето в БГ е стока. Продавачите на тази стока са едни хора облечени в бели престилки - 70%, ЕОД-та, ООД-та и т.н. - първата, генерална грешка в системата на Здравеопазване. Винаги съм казвал ИСТИНСКИТЕ ЛЕКАРИ, не ги бият. Пред кабинетите на истинските лекари съм виждал хора с цветя и сълзи от благодарност. За жалост, това са хора от старата генерация, повечето от тях си отидоха.Българи лекувайте се в чужбина, без посредници.
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука всеки които се е опитал да спре кражбите във държавата го махат .А на негово място слагат крадец от класа да распределя плячката заграбена от народа . То вече и народ няма а само гласоподаватели неорентирани ,заблудени и уеко изперкали от нормален живот вече 25 години демонстрация .
18
2
 
4
 
! Отговори
Емел Етем Тошков преди 6 години
Баси, здраеопазването е обречено на социализъм- Таня Фаса, Пепи Левото, сегашния министър, а сега и този нов шеф на касата !
17
3
 
17
 
! Отговори
Василев преди 6 години
КАКВО СЕ ПРАВЯТ НА ЛУДИ,БЕ. ОТ ГОДИНИ ХОРАТА СА РЕКЕТИРАНИ ОТ АЛЧНИТЕ ДОКТОРИ, ДЕТО СТАНАХА МИЛИОНЕРИ И НЕ СПРЯХА ДА ИСКАТ ПАРИ, ЗАЩОТО ИМ ДОЙДЕ ЛЕСНО ДА НЯМА ИСТИНСКА РЕФОРМА,А ПАРИТЕ КЪМ ТЯХ ДА СИ ТЕКАТ И ОТ ПАЦИЕНТИТЕ, И ОТ ДЪРЖАВАТА. ОПЛЮХА МОСКОВ, КОЙТО ЕДИНСТВЕН СЕ ОПИТА ДА ГИ СПРЕ, АМА ТАКА Е. КОЙТО СЕ ОПИТА ДА ПРОМЕНИ НЕЩАТА, ГО СВАЛЯТ ОТ ВЛАСТ. ЗАТОВА САМО В БЪЛГАРИЯ НЕЩАТА СА ЗЛЕ. ЗАРАДИ ТЯХ ХОРАТА НЕ ВЯРВАТ В ДЕМОКРАЦИЯТА. СЪСИПАХА ВСИЧКО ОТ АЛЧНОСТ. НИ СРАМ, НИ СТРАХ У ТЯХ.
16
4
 
17
 
! Отговори
Лошо! преди 6 години
Изглежда читав, но с "Бялата мафия" - не може?Няма алчното излъчване на колегите си с няколко частни клиники.Не може да се пребори с мафията, това са: частни застрахователи, аптеки, лични лекари - даващи направления в частни клиники - работещи в тях, фармацевтична мафия, мафиоти от СРИОКОЗ, архитекти - мафиоти в общини - даващи разрешения за "болнички" в жилищни сгради, транспортни фирми за био отпадъци, обслужващи частни заведения - фиктивно, Злоупотреби с лични данни на пациенти от лекари.
15
10
 
6
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 6 години
Не да доплащат а изцяло да плащат леглата българите а за малцинствата бесплатно. Като им намерят на всички работа тогава те да плащат.
14
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Столетницата прати във властта комунист-столетник
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За здравето като " стока" доплащаме 35 лв на ден.Сега като стане " ценност" с колко ще ни скубят?
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За кое по-напред ? За Президентство, Вице-президент , съветници, секретарки , шофьори, за изстребители, фрегати, локомотиви , или за здраве ?
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Здравето е ценност.. " Нима??? Мислех че това е най - евтината СТОКА в България!!! Най - лесно е да ти бъде съсипано здравето в тази страна!!И какъв е този задължителен престой в болница? Преди доста години, след тежка операция на перфорирана язва и след постоперативни усложнения,прекарах в УМБАЛ около месец и половина с катетър, но в мига в който се оправих и започнах да се храня, лекарят ми каза с усмивка "Хайде, утре ще те гоним". А аз :Толкова бързо?! (не исках да си тръгвам, представете си) Лекуващият беше преценил, че повече не е необходим престоя ми в болницата и се оказа прав! Б
10
6
 
15
 
! Отговори
Към анонимен 1 преди 6 години
Над два милиона и половина българи живеят под прага на бедноста и не могат да си плащат. По твоята капиталистическа логика , те трябва да умират ли? ...Ами,много от тях вече измират. Чети официалните статистики,ако това ще те радва!