Доплащане в болниците – за легло, за лампа... не ми харесва!

Новият шеф на НЗОК не готви рокади, но обеща проверки
Обновена: 28 юли 2017 21:20 | 28 юли 2017 21:20, Веселина Йорданова
37
Доплащане в болниците – за легло, за лампа... не ми харесва!
Снимка: БТА

Не се очакват смени в ръководството на Здравната каса. Това заяви новоизбраният шеф на НЗОК проф. Камен Плочев пред БНР.

Още по темата

"Хората в НЗОК си вършат добре работата. Все пак ще има проверка, за да се запозная със ситуацията, но все пак аз не отивам там, за да сменям, а за да мотивирам хората да работят по-добре", коментира той.

По думите му хората си плащат т.нар. "здравен данък" и е редно всеки да има пълноправен достъп до здравеопазване.

"Това, че някъде някои болници въвеждат едни заобиколки, едни плащания - та за легло, та за лампа, едва ли не за машинка против комари, всичко това са неща, които не ми харесват. Ще видим причините и кой е разрешил подобно нещо", каза той.

Проф. Плочев коментира и темата за електронното здравеопазване, като каза, че то означава ред.

"Редът означава край на далаверите. Хората, които имаха полза от това да не се въвежда електронното здравеопазване, са тези, които направиха от здравеопазването търговия. Здравето все пак не е стока, то е ценност", посочи той.

"Ако имам законова и финансова възможност, ще премахна критерия за престоя на болния в болницата", добави още проф. Плочев. По думите му болният трябва да стои колкото трябва в болницата, а не според нормативно определен срок време.

Той каза още, че скъпоструващите и инвазивни медицински манипулации са помогнали на много хора, но българите боледуват основно хронично. Необходимо е да се направи така, че те да имат достъп до медикаменти, смята проф. Плочев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не му харесвало- то да не му е бащиния 'е !?
8
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, забравих да го напиша : ДЪРТ комунист-утопист.
7
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредният комунист-утопист за шеф на НЗОК! Закривайте я тази Каса бе! Сигурен съм, че една здравна ''гражданска отговорност'' в ръцете на множество конкуриращи се застрахователни компании ще върши много по-добра работа от НЗОК. Аман от социални измишльотини!
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ZDRAVEOPAZVANETO V BALGARIA E PALEN KOSHMAR
5
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Потребителската такса не се отчита на касовият апарат,защото води до максимално доплащане на здравни и социални осигуровки от самите лекари и зъболекари които работят като самоусигуряващи се лица!
4
6
 
12
 
! Отговори
До аннонимен4 преди 6 години
Ти,къде го видя това развитие? *** да си провери зрението и акъла.
3
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога начело на институциите в България ще се назначават хора минали пенсионна възраст?Не трябва ли младите да застанат начело на държавата,или трябва с.тарци с назадничави идеи да ни дърпат назад в развитието ни?
2
7
 
35
 
! Отговори
iva преди 6 години
Правилно ли е лекари и зъболекари да не ти дават платежен документ когато им плащаш в брой - не само като цена на лечение, но и за потребителска такса. Все пак това са приходи - те върху какво си изчисляват годишните данъци?
1
3
 
29
 
! Отговори
Г-н Плочев, преди 6 години
Ако осъществите всичко изброено,ще заслужите адмирации.До сега никой не е говорил за тези проблеми. Най- вече за престоя в болниците. На петия ден те изритват и никой повече не се интересува от теб. Пет дни да мизерно недостатъчни за лечение на болен. Стигат само за няколко изседвания.Постъпих в болница в четвъртък. Събота и неделя раздават само лекарства и в понеделник ме изписаха с криза.Всеки болен има нужда от болнично лечение поне до стабилизиране.Дано не останат празни думи. Успех!