6 ползи за здравето от консумацията на кресон

Доставя на организма добри количества фолиева киселина
30 юли 2017 12:10, Михаела Лазарова
2
6 ползи за здравето от консумацията на кресон
Снимка: pixabay

Това растение лесно може да бъде закупено от супермаркетите, има приятен вкус, напомнящ хрян, а персите са го използвали като лек. Ако ви предстои пазар, добавете в кошницата си и кресон.

Кресонът е бързорастящо зелено растение с фини стъбълца и малки листенца. Вкусът му го прави все по-предпочитано за овкусяване на салати, супи, ястия.

Това, което може би не знаете е, че кресонът има редица здравословни ползи, като регулира кръвната захар, намалява риска от развитието на Алцхаймер, има добра поносимост при пациенти с нарушена функция на щитовидната жлеза и други.

Отличен източник е на витамин С

Знаете ли, че кресонът е един от най-добрите източници на витамин С? Всъщност количеството витамин С, което се съдържа в него е по-високо от това, което се съдържа в портокалите. Ето защо е добре да го добавите в менюто си.

Подсилва имунитета

Ако искате да засилите имунитета си и винаги да сте в добра форма, хапвайте по-често кресон. Високите количества витамин С, които се съдържат в него биха били перфектно оръжие срещу вируси, бактерии, инфекции. Не бива да забравяме, че този витамин е мощен антиоксидант, който се бори срещу свободните радикали и всички симптоми на възпаление и по този начин подобрява имунитета.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
5
 
! Отговори
11 преди 6 години
Пропуснали сте, че трябва да си вържем звънче и да блеем, докато се консумира - иначе няма да има ефект.