Тревожна ли е внезапната загуба на слух? Какво да правим?

Загубата на звуковото усещане може да настъпи по много начини
3 авг 2017 19:42, Eкип на Puls.bg
0
Тревожна ли е внезапната загуба на слух? Какво да правим?
Източник: Reuters
Всяко от петте ни сетива – допир, вкус, обоняние, зрение и слух – е уникално само по себе си и незаменимо. Съвкупността от информацията, която те ни носят ни позволява да си изградим ясна картина за това къде се намираме, какво има там и къде сме ние самите в този красив свят. Пострадалите съобщават, че именно слухът е най-социалното сетиво на човека. Загубата на слуха е това, което най-силно може да накара човек да се почувства в изолация и самота и тук са необходими най-големи усилия за пациента да остане част от обществото и да продължава да е щастлив и удовлетворен в него.
 
Загубата на звуковото усещане може да настъпи по много начини – вродено състояние, прием на увреждащи слуховия нерв лекарства или пък на заболяване на ухото. При последните две отслабването на слуха се случва постепенно и е въможно да не се стигне до пълната му загуба. 
 
Възможно ли е обаче човек просто така, без нищо да подозира, изведнъж да спре да може да чува? Да, възможно е и най-често се дължи на две много отличаващи се състояния – ушна кал и остро нарушение в кръвоснабдяването на вътрешното ухо.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари