Защо намаляват сперматозоидите на съвременния мъж?

Репродуктивните му способности спадат драстично
4 авг 2017 22:00, Румяна Тасева
14
Защо намаляват сперматозоидите на съвременния мъж?
Източник: Reuters
52% по-ниска е репродуктивната способност на западния мъж в сравнение с мъжа преди 40 години, се съобщава в 25-то издание на journal Human Reproduction Update. Проучването е проведено в периода между 1973 и 2011 г. и включва мъже от Европа, Северна Америка, Австралия и Нова Зеландия. 
 
Концентрацията на сперматозоиди е намаляла с 52% и общия брой на сперматозоиди е 59% по-малко. Това са двата от показателите за оценка спермата. Резултатите са получени след провеждането на 185 отделни изследвания, в които общо са участвали 43 000 мъже. 
 
Показателите са изключително тревожни според експертите, тъй като затвърждават негативната тенденция за драстично намаляване на репродуктивните способности на мъжете от западните нации. За първи път подобен спад от 50% намаляване на фертилните способности е регистриран преди 25 години – когато през 1992 г. са изнесени данните от  първото подобно сравнение за период от 50 години. Няма яснота дали има промени във фертилните способности на мъжете от останалите страни по света, доуточняват експерти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Петя преди 6 години
И после обаче жените били виновни за проблемите при зачеването, късно се решавали на деца и все бла бла оправдания и обвинения както винаги на мъжете
10
0
 
1
 
! Отговори
според реките преди 6 години
тежки поражения на момчетата правят нагли престъпници принуждаващи ги да преседяват по няколко часа дневно в училища ,градини,ясли .Видео терора и педофилските камери в училищата увреждат още по жестоко..
9
1
 
0
 
! Отговори
JJIvanov warning преди 6 години
Една от причините е ползване на хлор токсични chlorine waepons/ разтвори подавани вместо питейна вода .Европа е пострадала тежко след 1914 година..терористите са от мед мафия зад плутон..Ползват мед мафията през нагло престъпни министерств аи ведомства.
8
1
 
7
 
! Отговори
съвет преди 6 години
Не носете слипове. Те притискат тестисите към тялото и се повишава тяхната температура. Откакто сложих по-хлабави боксери се родих.
7
0
 
5
 
! Отговори
42 преди 6 години
Лоши храни, лоша вода и въздух в големите градове. Белите първи плащаме цената на индустриализацията и градския начин на живот.
6
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 6 години
трябва да намалеемкато бройка-дали с война или по друг начин-няма значение.всичко осрахте де...а и сганта ненаситна.
5
1
 
5
 
! Отговори
просвета преди 6 години
Защото дебелеят. За да са живи, температурата трябва да е по-ниска от телесната. А като има сланина наоколо ги топли и убива. Панталоните по същия начин.
4
0
 
7
 
! Отговори
Кретен преди 6 години
"Естествен подбор". Кратко и ясно. Докато умници решават каво е хуманно и какво не, природата разполага. Строга, но справедлива.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото човека е "най-умното" животно. Няма друго като него, дето да си реши всички проблеми, здравни, хранителни и т.н. с химия и биотехнологии. Няма ли някой "умник" да излезе с решение и на този проблем и най-вече да направи една презентация на която да сподели нуждата от няколко милиона да му бъдат преведени. Оня ден имаше статия с колко тона пластнаса е зарината планетата. Скоро ще купуваме "умни" опаковки, които ще бъдат забравени стари, но на двайсеторна цена.
2
0
 
5
 
! Отговори
санджо преди 6 години
нов хомосапиенс (съвременен гай ), женственна устичка и малко брадичка. Как няма да намаляват то от толкова компютри и интерактивни технологий. Активен живот за да има производителност.
1
0
 
6
 
! Отговори
ро преди 6 години
От много *** ...