Кои са симптомите на прегряване на организма?

Едни от първите симптоми са замайването и световъртежът
2
Кои са симптомите на прегряване на организма?
Снимка: pixabay

Прегряването на организма е опасно състояние, което може да доведе до животозастрашаващи ситуации, ако не бъде овладяно. В горещите месеци и при дехидратация, както и усилени упражнения в жегата, тялото ни е изложено на риск от прегряване.

При прегряване се покачва вътрешната телесна температура. Често състоянието е съпроводено с понижени нива на необходимите течности в тялото. По този начин сърцето сериозно се затруднява да осигури нужното количество кръв до всички органи. То започва да работи усилено, което го поставя в опасна животозастрашаваща ситуация.

Кои са симптомите на прегряване на организма?

Световъртеж

Един от първите симптоми на прегряване са замайването и световъртежът. Започва усещане за стягане във врата и шията, тъй като деликатните нервни окончания прегряват. Следва главоболие, объркване, замъгляване на съзнанието.

Обилно изпотяване

Тялото се опитва да отговори на прегряването с обилно изпотяване в стремежа си да охлади опасно високите нива на вътрешната температура и да запази органите. Това предизвиква допълнителна дехидратация, опасна за здравето.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най лошо е повръщане +разтройство(***) +напикаване след бърза употреба на водка с разредител бира и вино при темп 35-40градуса. Може да се наблюдава на живо по курортите Сл бряг, Златни денонощно и само нощно в градовете