Лимон - кои са полезните му свойства?

С него прочистваме тялото от токсини
10 авг 2017 16:11, Eкип на Puls.bg
2
Лимон - кои са полезните му свойства?
Reuters

Лимонът е един от цитрусите, които консумираме под различна форма през лятото. Той е съставна част от много фрешове, коктейли, десерти, използва се и за подправяне на различни ястия. Консумира се от много хора в горещините за прочистване на организма от токсините и освежаване в горещините.  

Плодът подобрява състоянието на кожата, защото съдържа важни за нея микроелементи. Той е богат на витамин С. Според Американския институт по хранене нашето тяло изисква 40 мг витамин C на ден, за да се чувства добре и плодът е идеалното средство, за да си набавим това количество. Лимонът подсилва имунитета и играе важна роля в образуването на колаген в кожата и костите ни. 
 
Лимоните са богати и на витамин B6, мед, калий, магнезий, цинк, флавоноиди, антиоксиданти и фосфор. 
 
Специалисти по хранене препоръчват консумацията на плода при много режими и диети. Причината е, че той подпомага храносмилането, помага при запек и други проблеми със стомаха. Доказано е, че има свойства да пречиства кръвта.
 
Чаша с вода и лимон на гладно ще подобри храносмилането ни през деня, а кана с добре изстудена домашна лимонада може да ни освежи и зареди с витамини в жегата.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чаша водка с лимон на гладно е по-добре!
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да това е вярно