Три мита за йогата

Разбива ги инструкторът по йога Стела Колева
Обновена: 12 авг 2017 18:33 | 12 авг 2017 18:32, Eкип на Puls.bg
10
Три мита за йогата
Снимка: архив Reuters

Ето няколко мита, които инструкторът по йога Стела Колева ще разбие:

 
1. За да практикувате йога, трябва да сте гъвкави
 
Напоследък стана модерно хората да се снимат във всякакви нестандартни и невъзможни пози от своята йога практика. Целта на йога не е да си извиете тялото в дъга. Много хора дори не желаят да пробват упражнения от йога като смятат, че тя не е подходяща за тях или по-скоро те не са достатъчно гъвкави, за да изпълняват правилно упражненията. Истината е, че за всяка поза има помощни средства като блокчета, столове и колани, които помагат на човек да си отпусне мускулатурата до колкото може и пак да има ефект. Тялото винаги се отпуска с йога, но не трябва да е драстично и на всяка цена.
 
Можете да пробвате поза „наклон напред”, от която всеки има видим ефект
 
Застанете в изправена позиция с прибрани стъпала. Наклонете се надолу с прав гръб. Не повдигайте петите. Ако нямате никаква гъвкавост, използвайте стол или блокчета на земята, върху които можете на положите ръцете. Задръжте в позата за няколко вдишвания и издишвания. Трябва да чувствате разтягане в бедрата. Ако то е прекалено силно, можете леко да сгънете краката в коленете. С редовно изпълнение, ще забележите, че горната част на тялото постепенно се отпуска надолу към пода.
 
2. Йога е религия
 
Повечето хора свързват йога с индуизъм и религия, но йога представлява начин на живот който се стреми към съвършено физическо и морално здраве. Йога може да бъде духовно опасно занимание, дотолкова доколкото попаднете на такова опасно място, но не в йога ще се крие опасността , а в тези която я преподават.

3. Йога е скучна
 
Някои хора възприемат йога като скучна, но те най-вероятно са попадали на практика, която не е съвпаднала с тяхните очаквания. Били са подведени или грешно информирани. Така както има различни стилове плуване и няколко типа бягане, така и йога има своите разновидности. Важното е да знаете към какво се стремите и със сигурност ще откриете стил в йога който да ви е полезен и приятен.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
5
 
! Отговори
тия са много зле преди 6 години
Колкото хора познавам да се захванаха с йога и всички нещо изперкулясаха. В йога студиата се събират все откачалки
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен
3
4
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Йога-мьога.Тинтири-минтири.То било и начин на живот.Да ама нашият начин на живот не позволява да водим техния начин на живот.30мин се чекне и после....нашето нормално всекидневие
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Научете индопакистанците на йога че по малко да ядат и без това нищо не правят!Нали от там са се довлекли!Ние нямаме време за йоги щото трябва да работим че да ги издържаме
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йога е практически сатанизъм. Когато човек навлезе малко по-дълбоко в нея, се започват мантрите /на практика заклинания/ и странните ритуали. Не вярвайте, когато ви кажат че йога били просто някакви упражнения. Колкото по-надълбоко се навлиза, толкова по-гъст става мракът.