Как червеното цвекло се грижи за здравето ни?

То стимулира метаболизма и храносмилането
18 авг 2017 09:23, Михаела Лазарова
0
Как червеното цвекло се грижи за здравето ни?
Снимка: pixabay

Червеното цвекло е суперхрана, която често подценяваме. Неговите хранителни качества са многобройни, заради което то трябва да се консумира по-често.

Червеното цвекло носи на организма незаменими вещества. Някои от тях са известни с мощното си влияние срещу различни заболявания, включително рак. Веществото антоцианин, което дава наситения цвят на цвеклото, има силни противоракови свойства и е полезно в превенцията на опасната болест.

Цвеклото съдържа и бетаин, който има много стабилни противовъзпалителни свойства, полезни в много отношения за организма, най-вече за сърдечносъдовата система.

Освен тях в червеното цвекло се намират и полезни витамини и минерали, а именно витамини В1, В2, В12, С, мед, магнезий, калий, желязо, фосфор, йод.

Благодарение на всички тези вещества червеното цвекло осигурява подкрепа на организма срещу някои сериозни заболявания и състояния. Ето за какво помага то:

  • Детоксикира тялото
  • Забавя процесите на стареене
  • Укрепва кръвоносните съдове
  • Стимулира метаболизма и храносмилането
  • Стимулира чернодробната функция
  • Мощен антиоксидант е
  • Доставя целулоза и пектин на тялото
  • Увеличава издръжливостта и енергията
  • Намалява риска от инсулт и инфаркт

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Прически за всеки ден от седмицата
Прически за всеки ден от седмицата

Прически за всеки ден от седмицата

Знаци, че може би имате хранителна нетолерантност
Знаци, че може би имате хранителна нетолерантност

Знаци, че може би имате хранителна нетолерантност