Как да увеличим хормоните на щастието?

С повече физическа активност, съветват експертите
22 авг 2017 09:23, Иванка Гъркова
5
Как да увеличим хормоните на щастието?
Reuters

Всички чувства се регулират от хормони и невротрансмитери. Нашата емоционалната интелигентност се крие в способността да осъзнаваме своето вътрешно състояние и накараме емоциите да работят за нас.  

Невротрансмитерите имат способността да предават информация между мозъка и тялото чрез невроните или нервните клетки. Те си взаимодействат с рецепторите, разположени в целия мозък и тялото, за да регулират голямото разнообразие от процеси, включително емоции като страх, удоволствие, радост, гняв, възприятие на болката и други. 
 
Има четири основни невротрансмитери, които играят важна роля в чувството за благополучие или щастие – допамин, окситоцин, серотонин, и ендорфин. Те могат да се активират в тялото ни, ако направим няколко промени в нашия живот. Ето няколко начина, които ще ни помогнат да увеличим количеството на тези хормони на щастие по естествен начин:
 
Физическа активност
 
Уседналият начин на живот е една от основните причини за депресия у много хора. Доказано е, че всякакъв вид движение увеличава освобождаването на ендрофини. Бягане, спининг, йога, танци, са само част от нещата, с които ще се чувствате не само по-тонизирани, но и щастливи. 
 
Повече време за близките
 
Самотата е враг на хормоните на щастието. Ако прекарваме повече време с близки и приятели, ще увеличим производството на окситоцин. Същият ефект има и общуването с домашен любимец, например куче, за което не случайно се казва, че е първи приятел на човека.
 
Разходки на слънце
 
Излагането на тялото на ярка слънчева светлина активира мелатонина, което от своя страна помага за регулиране на съня, а също благоприятства за производството на серотонин.
 
Въглехидрати в менюто 
 
Приемът на пикантни храни, шоколад, ядки и семена помагат на тялото да си набави нужните въглехидрати и същевременно да увеличи броя на хормоните на щастието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз ги увеличавам с бира.
4
0
 
20
 
! Отговори
До 3 от Джентълмен преди 6 години
Няма дами, които мразят качествения секс. Има такива, които мразят начина, по който партньорите им правят секс. Попадал съм на такива дами, които са си мислели, че мразят секса и буквално съм им обръщал представите за нещата.
3
5
 
24
 
! Отговори
ТАКА Е ! преди 6 години
За жените мразещи и ненавиждащи секса е така ! Иначе и за мъже и за жени щастието е и в секса - в големи количества . Но само до двадесет процента от жените са с такива желания , и то само за малък брой години от живота им . Е, такъв е живота , на едни им харесва секса други го мразят . Буквално го мразят . И никак не обича да Я обичат ! ! ! Това за нея е лигавене и слабост на мъжа която тя използва с користна цел .
2
0
 
23
 
! Отговори
Джентълмен преди 6 години
Аз знам само един начин за увеличаване на хормона на щастието при жените, всичко останало е бошлаф работа. С качествен сeкс в големи количества. А при нас джентълмените щастието се увеличава само когато виждаме, че нежните създания са щастливи.
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е много просто. По-често с.е.к.с и всички ще са щастливи!