Круши – пречистват организма от токсини

Този плод подпомага храносмилането
24 авг 2017 08:45, Иванка Гъркова
5
Круши – пречистват организма от токсини
Reuters

Консумирането на круши може да помогне при загуба на тегло и намаляване на риска от развитие на рак, хипертония, диабет и сърдечни заболявания. 

В една средна круша (приблизително 178 грама) има 101 калории, 0 мазнини, 27 грама въглехидрати (включително 17 грама захар и 6 грама влакна) и само 1 грам протеин. За възрастни над 50-годишна възраст препоръката за мъже е 30 грама на ден, а за жени- 21 грама на ден. Проучвания показват, че един плод може да ни осигури 12% от дневните нужди от витамин С, 10% витамин К, 6% калий и по-малки количества калций, желязо, магнезий, рибофлавин, витамин В-6 и фолиева киселина.
 
Крушите също съдържат каротеноиди, флавоноли и антоцианини (при тези червена кора). Ето кои са най-големите ползи на тези плодове:
 
Крушите са богати на важни антиоксиданти, флавоноиди и диетични фибри, които подпомагат храносмилането. Проучване на американския Национален институт по медицина показва, че диети с 14 грама фибри на всеки 1000 калории са свързани със значително намаляване на риска от коронарна болест на сърцето и диабет тип 2. Една средна круша осигурява 6 грама влакна или около 24 процента от дневната нужда от фибри за жена под 50 години.
Увеличават загубата на тегло
 
Плодовете и зеленчуците, които са с високо съдържание на фибри, ни дават енергия и същевременно имат ниско съдържание на калории. Повишеният прием на фибри, които можем да си набавим от крушите, увеличава загубата на тегло при хора с проблеми с килограмите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не самотоксини, но и ШЛАКИ! Крушите пр0серки изхвърлят всякаква шлака все едно е била в каросерията на самосвал. Освобождават и много кинетична енергия и е възможно да оставите диря там от където сте минал...
3
0
 
12
 
! Отговори
бат Ицо преди 6 години
Значи една шеста част от цяла круша ми препоръчват учените...Ще рискувам с цяла круша.
2
4
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Хайде стига с тази политика бе, оставете ме поне за крушите да прочета нещо. Не стига че не ви отварям отвратителните политически статии заради коментарите, сега налазихте и другите.М.йната ви, на другите избори ще гласувам за Герб само за да ви видя на *** ните постове!Така отвращавате хората и ги настройвате точно противоположно на вашите тролски изблици, който во пище опорните точки, да прочете малко за психология на тълпата. Цъкайте сега минусчета!!!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крушите добре почистват организма, но как да почистим свинщината в България не казвате. Мълчите за "Магнитски", мълчите как може да се изпържи сто и два-тридесет кила цаца, сто и петдесет-шестдесет кила свинско. Нас това ни интересува. И сладкото от рози прочиства организма. Пуснете утре статия и за него.