Най-вредните и най-полезни храни за червата

Какво да хапваме за здрава чревна флора
24 авг 2017 09:37, Илияна Николова
2
Най-вредните и най-полезни храни за червата
Снимка: pexels

Може би не си даваме сметка за това, но червата са изключително важен орган в нашето тяло. Те не просто обработват храната, която консумираме. Червата разграждат хранителните вещества, поддържат здравословния статус на тялото и ума, борят се с атаките на милиони бактерии, алкохол, лекарствени и потенциално токсични вещества.  

До голяма степен от червата зависят и защитните функции на имунната система. Ако чревната флора е нарушена, защитните сили на организма драстично спадат. 
 
Освен това, работата на червата играе важна роля в поддържането на хормоналния баланс на организма
 
Различните нарушения във функцията на червата могат да доведат до редица състояния и заболявания, включително умора, чести главоблия, акне, хормонален дисбаланс, имунни проблеми, кожни обриви, чести гъбични инфекции, повишаване или драстично намаляване на теглото. 
 
Нездравите черва също могат да са в основата на алергични нарушения или автоимунни заболявания. 
 
За да поддържаме здравословния баланс в червата, трябва да се храним с полезни за червата храни, както и да избягваме някои доказано вредни за чревната флора продукти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
11 преди 6 години
Някой от тия сватбарски тъпани от тиялото може ли да ми обясни кво е "пребиотик"? И къде са храните в туй "тиялото", че нещо не се вижда ядене?
1
0
 
8
 
! Отговори
яЗЕКА преди 6 години
Прочетох за храните...сега отивам на статията "Ановулация защо се случва?"