От септември влизат най-популярните продукти при простуда и грип на ВИКС

Експертът срещу простудни и грипни заболявания навлиза у нас с 3 от най-добрите си продукти
Препоръчан материал | 27 авг 2017 14:40, Мартин Иванов
От септември влизат най-популярните продукти при простуда и грип на ВИКС

От септември на българския пазар влиза брандът №1 в света при простуда и грип ВИКС с трите си най-популярни продукта чрез най-голямата фармацевтична компания у нас – Актавис, компания на Тева. В България VIcks ще присъства с три от най-популярните си продукта, насочени срещу различни симптоми на простуда и грип - Викс АнтиГрип Комплекс, Викс АнтиГрип Макс и Викс Синекс. Те бяха представени в петък на специална пресконференция.

ВИКС АНТИГРИП КОМПЛЕКС е топлата напитка, която ефективно облекчава симптомите на простуда и грип, включително кашлица. (Лекарствен продукт за възрастни и деца над 12 год.)

ВИКС АНТИГРИП МАКС е предназначен за ефективно облекчаване на 5 симптома на простуда и грип, сред които повишена температура, главоболие, болки в тялото, болки в гърло, запушен нос. (Лекарствен продукт за възрастни и деца над 15 год.)

ВИКС СИНЕКС АЛОЕ И ЕВКАЛИПТ пък е спрей за нос, който бързо и продължително отпушва носа. Той носи успокояващ и освежаващ ефект. (Лекарствен продукт за възрастни и деца над 6 год.)

Това са продукти, в които са вложени иновациите в медицината и природни съставки, обясни Николай Хаджидончев – изпълнителен директор на Актавис ЕАД, компания на Тева. Тева е №1 генерична компания в света, №2 в хранителните добавки и №3 сред всички компании на пазара. Предлагаме 430 продукта, като 365 от тях се предписват с рецепта, а 65 се купуват без лекарско предписание.

Новите продукти на ВИКС може да се използват от почти всички групи пациенти, подчерта проф. д-р Диана Попова от болница „Царица Йоанна – ИСУЛ” и председател на Асоциацията на лекарите по оториноларингология. Викс Антигрип Комплекс може да се приема от възрастни и деца над 12-годишна възраст още при първите симптоми на простуда и грип. Оптималната доза е 1 саше на всеки 4 - 6 часа и не повече от 4 сашета на денонощие.

Председателят на Българското научно дружество по фармация проф. Георги Момеков обясни защо е най-добре да приемаме комбинирани продукти при симптоми на простуда и грип.

Острите респираторни инфекции и продстудните заболявания нямат само един симптом. Те се характеризират с множество симптоми, които нарушават качеството на живот на болния. При динамичния си начин на живот не е удобно съвременният човек да носи у себе си по няколко флакона с медикаменти и сиропи за отделните симптоми. Комбинираните продукти за простуда и грип дават удобството с една доза пациентът да приема няколко активни вещества, които да повлияват всичките му симптоми. В случая имаме съчетание на ефективност с удобство. Специално при ВИКС АНТИГРИП Комплекс една от съставките е сравнително нова за нашите географски ширини. Това е гвайфенезин – средство, което облекчава кашлица и подпомага прочистването на дихателните пътища. Освен това продуктът съдържа деконгестант, който отбъбва лигавицата на носа. Продуктът съдържа и парацетамол в достатъчно количество, за да се справи с високата температура, без рисковете от опасно високите дози.

 

Имиджова публикация

Още от
За какви опасни състояния подсказва влошеното обоняние?
За какви опасни състояния подсказва влошеното обоняние?

За какви опасни състояния подсказва влошеното обоняние?

6 грешки при миене на косата, които да избягвате
6 грешки при миене на косата, които да избягвате

6 грешки при миене на косата, които да избягвате