От септември влизат най-популярните продукти при простуда и грип на ВИКС

Експертът срещу простудни и грипни заболявания навлиза у нас с 3 от най-добрите си продукти
Препоръчан материал | 27 авг 2017 14:40, Мартин Иванов
От септември влизат най-популярните продукти при простуда и грип на ВИКС

От септември на българския пазар влиза брандът №1 в света при простуда и грип ВИКС с трите си най-популярни продукта чрез най-голямата фармацевтична компания у нас – Актавис, компания на Тева. В България VIcks ще присъства с три от най-популярните си продукта, насочени срещу различни симптоми на простуда и грип - Викс АнтиГрип Комплекс, Викс АнтиГрип Макс и Викс Синекс. Те бяха представени в петък на специална пресконференция.

ВИКС АНТИГРИП КОМПЛЕКС е топлата напитка, която ефективно облекчава симптомите на простуда и грип, включително кашлица. (Лекарствен продукт за възрастни и деца над 12 год.)

ВИКС АНТИГРИП МАКС е предназначен за ефективно облекчаване на 5 симптома на простуда и грип, сред които повишена температура, главоболие, болки в тялото, болки в гърло, запушен нос. (Лекарствен продукт за възрастни и деца над 15 год.)

ВИКС СИНЕКС АЛОЕ И ЕВКАЛИПТ пък е спрей за нос, който бързо и продължително отпушва носа. Той носи успокояващ и освежаващ ефект. (Лекарствен продукт за възрастни и деца над 6 год.)

Това са продукти, в които са вложени иновациите в медицината и природни съставки, обясни Николай Хаджидончев – изпълнителен директор на Актавис ЕАД, компания на Тева. Тева е №1 генерична компания в света, №2 в хранителните добавки и №3 сред всички компании на пазара. Предлагаме 430 продукта, като 365 от тях се предписват с рецепта, а 65 се купуват без лекарско предписание.

Новите продукти на ВИКС може да се използват от почти всички групи пациенти, подчерта проф. д-р Диана Попова от болница „Царица Йоанна – ИСУЛ” и председател на Асоциацията на лекарите по оториноларингология. Викс Антигрип Комплекс може да се приема от възрастни и деца над 12-годишна възраст още при първите симптоми на простуда и грип. Оптималната доза е 1 саше на всеки 4 - 6 часа и не повече от 4 сашета на денонощие.

Председателят на Българското научно дружество по фармация проф. Георги Момеков обясни защо е най-добре да приемаме комбинирани продукти при симптоми на простуда и грип.

Острите респираторни инфекции и продстудните заболявания нямат само един симптом. Те се характеризират с множество симптоми, които нарушават качеството на живот на болния. При динамичния си начин на живот не е удобно съвременният човек да носи у себе си по няколко флакона с медикаменти и сиропи за отделните симптоми. Комбинираните продукти за простуда и грип дават удобството с една доза пациентът да приема няколко активни вещества, които да повлияват всичките му симптоми. В случая имаме съчетание на ефективност с удобство. Специално при ВИКС АНТИГРИП Комплекс една от съставките е сравнително нова за нашите географски ширини. Това е гвайфенезин – средство, което облекчава кашлица и подпомага прочистването на дихателните пътища. Освен това продуктът съдържа деконгестант, който отбъбва лигавицата на носа. Продуктът съдържа и парацетамол в достатъчно количество, за да се справи с високата температура, без рисковете от опасно високите дози.

 

Имиджова публикация

Още от
Как да елиминирате гъбичките в устата
Как да елиминирате гъбичките в устата

Как да елиминирате гъбичките в устата

20 идеи за маникюр за къси нокти
20 идеи за маникюр за къси нокти

20 идеи за маникюр за къси нокти