Термогенни храни, с които се отслабва

Те повишават телесната температура
28 авг 2017 13:37, Илияна Николова
2
Термогенни храни, с които се отслабва
Снимка: pixabay

Изгарянето на излишните мазнини може да бъде истинска борба. Освен спорта е важно и как ще се храним, докато оформяме своята фигура. Консумацията на конкретни храни може да увеличи термогенния ефект, който се получава при хранене. Това се случва в резултат на енергията, необходима на тялото да разгради и метаболизира храните, които приемаме.

Чрез включването на храни, които имат термогенни хранителни вещества, максимално увеличаваме резултатите от загубата на тегло, като същевременно поддържаме метаболизма си.
 
Вижте кои термогенни храни е добре да включите в диетата си. 
Люти чушки халапеньо
 
Халапеньо са чудесен пример за пикантна храна, която може да увеличи метаболизма без много добавени калории. Пикантните храни могат да подобрят метаболизма с до 20%, според eMed, а капсаицинът открит в този сорт люти чушки, ускорява сърдечния ритъм, като в същото време намалява холестерола. Но ако не намерите от тях на пазара, може да добавите в диетата си друг вид люти чушки. 
Месо, което не е тлъсто
 
Протеинът е един от трите макронутриента, който е от съществено значение за доброто здраве. Консумирането на адекватни количества протеин под формата на качествено месо, което не е тлъсто, като телешко и пилешко, също ще повиши термогенния ефект и ще спомогне за повишаване на метаболизма. Също така, протеинът е необходим, за поддържането на здрава мускулна тъкан. 
 
Яйца
 
Яйцата са една от най-добрите храни за диета. Освен че ви осигуряват необходимите протеини, те ускоряват метаболизма благодарение на съдържащия се в тях витамин В12. Витаминът е известен, че помага на тялото да разгражда мазнините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2,4-динитро фенол (DNP)? Ако улучите дозата добре, ако не ще посветите като печка за ден-два и сантрапоп = сандък, трап, поп.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лютите чушки отварят апетит.