Ново 20: 4 чаши кафе на ден – полезни, удължават живота!

С 3 чаши кафе намаляваме риска от ранна смърт с 30%
29 авг 2017 14:00,
25
Ново 20: 4 чаши кафе на ден – полезни, удължават живота!
Снимка: архив Reuters

Испански учени посочиха какви дози кафе удължават живота, като 4 чашки дневно са най-полезни, пише в. "Дейли телеграф".

При подобна консумация рискът от ранна смърт намалява с 64 процента. Ако пием по три чаши кафе дневно, снижаваме този риск с 30 процента, а при две чаши дневно - с 22 процента, пише БТА.

Испанските специалисти са наблюдавали над 20 хиляди души 10 години.

Причината за ефективността на ободряващата напитка при снижаването на риска от преждевременна смърт се дължи на съдържащите се в кафето антиоксиданти, в частност на полифенолите.

През месец юли подобно изследване представиха и американски учени.

Те изчислиха, че всекидневната употреба на 1 чаша кафе снижава с 12 процента риска от смърт от всякакви причини, а три чаши с 18 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Йордан Шангов преди 6 години
До Бай ГеоргиПотвърждавам казаното от бай Георги :)Пърцуца, леб, сланина и салатка...., това е живота...., на голяма част от българите.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българина дебелее, защото усвоява евроатлантическите селскостопански методи и защото предпочита западните хранителни стоки. Онези, прадназначени за източноевропейския пазар. Където глюкозата е заменена с фруктоза и са по малко по - различна рецептура с малко по - различни материали. И пластмасите за опаковките и те са малко по - различни. И не е в цената проблема. В това, че са за източна Европа е разковничето ;)-
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Удължава живота , но на търговците на кафе.
18
2
 
0
 
! Отговори
майстор тричко преди 6 години
От мен още едно ново 20: 44 чаши кафе на ден направо ще ви изстрелят в орбита. Ще живеете вечно, като костенурка...Вервайте мИ!!! А сутрин кафето направо размеква всичко в мен.
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
рискът от ранна смърт е много точно понятие!
16
1
 
2
 
! Отговори
Бизнесменчо преди 6 години
Начиии крайно време е да започнат да се слягат е-та в кафето.
15
4
 
21
 
! Отговори
Бай Георги преди 6 години
Това което увеличава продължителността на живот е активен спортен живот и гладуване. 90% от хората не спортуват, нито гладуват. Бях на море до вчера, всички мъже над 30г са с тумбаци като чички. Тука в култ се издигат леба и ракията, нищо чудно че живеем с по 10г по малко от западно европейците.
14
14
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Кафето е...бич за сърцето,защото кофеинът свива кръвоносните съдове и затормозва работата му.Освен това,действа и негативно на централната нервна система,като я...разстройва.Няма...полезно кафе,ако беше така,щеше да има лекарство на основата на...извлек от кафето.Всеки разумен човек,не пие кафе.(безплатна...антиреклама)
13
2
 
11
 
! Отговори
Дедовия преди 6 години
Най обичам кафе с райбер. Ама рядко ми се случва :)
12
2
 
16
 
! Отговори
Коментатор 137 преди 6 години
Не знаех, че шефовете по маркетинг и продажби се наричат и "учени".
11
2
 
8
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
С оглед количествата кафе, които пия - продавам излишното ми дълголетие, защото сметките водят до надвишаване на стоте процента предпазване от смърт от всякакво естество :)Плюс това - кафето явно пази и от катастрофи :)
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баба Лила по колколи кафе пие на ден
9
2
 
14
 
! Отговори
Кафеведников преди 6 години
С 3 чаши кафе намаляваме риска от ранна смърт с 30%.4 чашки дневно са най-полезни -рискът от ранна смърт намалява с 64 процента.5 чашки дневно(по формулата) - рискът от ранна смърт намалява с 84 процента.6 чашки дневно(по формулата) - рискът от ранна смърт намалява със 100 процента.ОТКРИХА БЕЗСМЪРТИЕТО!!!Редактора на Дейли Телеграф в събота (26.08.2017 г.) направи 1 лицева опора,в неделя 2,в понеделник 3.След 1 година (25.08.2018 г.)редактора ще прави 365 лицеви опори, само след 6 чашки...
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е отдавна известно. Повече закупено кафе - повече живот за продавачите по веригата. Елементарно.То и цигарите подобряват концентрацията и намаляват раздразнимостта при зависими индивиди.Малки (хомеопатични концентрации) от тежкиметали и токсични елементи подобряват живота на производителите им. Не е лесно да продадеш дестилирана вода за 4-5 лв ампулата.
7
1
 
14
 
! Отговори
Защо не уточняват? преди 6 години
Една чаша кафе - какво означава това?Чашка като напръстник с кафе, варено от баба ми в нейното джезвенце, като го е отдръпвала и връщала на огъня точно 9 пъти, за да хванело каймак?Или чашата от 300 мл, в която съседският тийнейджър си разбива капучино с една супена лъжица нескафе, 5 чаени лъжички захар и после допълва с мляко?Или се има предвид дозата,отпускана от кафе-машината в една пластмасова чашка?Или са изчислявали обема на тази чаша като са имали предвид определено количество кофеин?
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми значи ако изпиеме 8 ще сме безсмъртни хахах
5
1
 
16
 
! Отговори
Грубиян преди 6 години
Ако е истинско кафе - може... Само дето кафетата, които се предлагат, са яко химия :)Истинското кафе е много скъпо и не е по джоба на всеки.
4
2
 
14
 
! Отговори
Aha преди 6 години
Боряно, къде са имената на учените, къде е линка към изследването им, къде е било публикувано, каква база са използвали и върху какви възрастови групи е било направено това изследване. Ясно е че ви трябват новини за кликове. Вдигнете си поне малко стандарта. Щом само превеждаме новини, влез в сайта на cnn и отбирай смислена информация
3
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези да ги разправят на шапката ми. От 15 години не пия кафе и се чуствам превъзходно. Не ми треперят ръцете не страдам от боезсъние нямам нервни разстройства. Докато пиех кафе всички горе изброени неща ми съсипваха живота. Спрете кафето и ще се почуствате като новородени ако спрете и цигарите ще станете богове. Някои могат да кажат ама ако спреме тези удоволствия защо живееме! На тях ще им кажа. Не вие не живеете вие се мъчите.
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От производителите на кафе с любов е тази статия.