Витамини и минерали, които помагат в отслабването

Цинкът е необходим за правилната функция на щитовидната жлеза
31 авг 2017 10:15, Михаела Лазарова
0
Витамини и минерали, които помагат в отслабването
Снимка: pixabay

Един от най-ефективните начини да отслабнете, е да следвате стриктно активна програма за редуциране на теглото, която включва много упражнения и диета, богата на хранителни вещества. Всички знаем, че витамините ни дават повече енергия, засилват имунитета ни, но те също така спомагат и за отслабването.

Кои са 3-те най-добрите витамина, които ще ви помогнат да влезете в перфектна форма?

Витамин В комплекс

Това е група от 8 важни витамини, всеки от които служи на тялото по различни начини. Те играят важна роля за подпомагане загубата на тегло, защото спомагат на тялото да превърне въглехидратите в енергия.

Също така помагат на черния дроб да елиминира токсините, подобряват храносмилането и допринасят за метаболизирането на мазнините. Намаляват вредното въздействие на стреса върху организма и риска от емоционално хранене.

Витамин D

Според изследвания, пациенти с наднормено тегло, които са приемали витамин D под формата на хранителна добавка, са редуцирали много по-успешно теглото си в сравнение с тези, които не са.  Витамин D също така може да подобри усвояването на калций, което подпомага загубата на тегло.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари