Плодове, зеленчуци... 10 от най-полезните храни

Босилекът напромер е експлозия от полезни вещества
8
Плодове, зеленчуци... 10 от най-полезните храни
Снимка: pixabay

Здравословното хранене намалява риска от затлъстяване, сърдечносъдови проблеми, метаболитни смущения, хормонален дисбаланс, безплодие, някои видове рак.

За да се храним здравословно трябва да поддържаме голямо разнообразие от полезни храни в менюто си. Много популярни продукти, с които сме свикнали, носят прекрасни ползи на организма.

Нека се запознаем с тях отблизо.

Бадеми

Бадемите са прекрасен източник на магнезий, витамин Е, мед, висококачествени протеини и здравословни мастни киселини. Изследванията показват, че няколко бадема на ден намаляват риска от сърдечносъдови заболявания, някои видове рак и удължават средната продължителност на живота.

Моркови

Морковите са много наситени с бета-каротин, придаващ им характерния оранжев цвят. Те са важни в борбата с рака на белия дроб, левкемията, тъй като потискат тяхното разрастване.

Ябълки

Ябълките са много наситени с витамин С. Той е важен антиоксидант, борещ се с вредни процеси в тялото. Ябълките са източник още на фибри, витамини от група В, полифеноли, калций, калий. Те имат свойството да намаляват риска от деменция, сърдечен удар, диабет.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
34
 
! Отговори
До Но2 Не е скъпо.. преди 6 години
До Анонимен с Но2: Не е скъпо, ами Ви мързи, та Ви боли. Колко плодови дръвчета си посял през живота си? Ами какво искаш да береш бе 'диот такъв?! Купи си земя в някое селце в планината: продават с къщи за по 2-3 хил. Насей си 20 - 30 дървета, храсти и др. и след 2-3 години ако си достатъчно умен и работен ще можеш лятно време да береш с кошниците. А ако се уговориш някой от съседите да ти обработва половината от земята и да ти плаща в плодове - ще имаш от първата година .. Мързели такива!
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-полезен продукт от банана, надали ще се открие някога.
3
2
 
35
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
бих си откръшил от авторката, да видиме колко е полезна ;)
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2 качествената и здравословна храна е скъпа сега през капитализма! Трябваше да си свикнал. Тъжно, но факт!
1
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плодовете вече са за богаташи, с тея цени по пазарите. Другия вариант е да си производител...