Склонността към депресия – зависи от образованието

По-образованите са с по-голяма продължителност на живота
Обновена: 12 сеп 2017 19:44 | 12 сеп 2017 19:15,
9
Склонността към депресия – зависи от образованието
Снимка: visualhunt.com

Колкото по-образован е човек, толкова по-малка за него е вероятността от депресия, се казва в посветения на образованието годишен доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, цитиран от Франс прес.

Причината за това е, че хората с по-висок ценз са с по-добри шансове да бъдат назначени на работа и да получават по-високи заплати, а това намалява тревожността. По-образованите са с по-ниско ниво на заболяванията и с по-голяма продължителност на живота, се отбелязва в доклада.

Заключенията са въз основа на широкомащабно здравно изследване, извършено посредством интервюта в редица европейски страни през 2014 г. Резултатите от него бяха публикувани тази година.

Те разкриват, че 8% от хората на възраст между 25 и 64 години в тези страни са страдали от депресия през 12-те месеца, предхождали допитването. Честотата на случаите на депресия варира в зависимост от нивото на образованието.

Процентът на депресираните е два пъти по-висок сред възрастните, които не са положили зрелостен изпит, в сравнение с онези, които имат диплом за висше образование.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Звучи доста съмнително за франс прес да напише подобна глупост! Депресивните състояния не цепят басма на никой било то образован или неук! Това си е заболяване което често се приема за лиготия от повечето нашенци тъй като на преден план не се виждат травми! Всъщност душевната болха от самата депресия е нещо многократно по-болезнено тъй като депресивната болка не стихва за няколко часа или дни! Тя може да кара с години!!! По-простичките и нарцистично-ориентираните са по-защитени но също страдат!!
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по скоро е точно обратното даже и в една известна книга се казва че познанието носи печал.
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам ромите са в постоянна депресия.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро се очаква яката депресия и безработица в ИТ сектора ако продължава всеки втори да иска да става програмист. Ще сме първата държава с безработни програмисти.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер тъ.па статия. Робин Уилямс сигурно е бил неграмотен, лека му пръст. Депресията е заболяване, което не подбира жертвите си. Дано не ви се налага да се сблъсквате с депресия...
2
0
 
17
 
! Отговори
Глупости преди 6 години
Депресията е коварна,няма значение с какво образование си когато се случи трагедия е много трудно да се съхраниш и да продължиш.А за"финансовата" депресия все повече българи страдат от нея за съжаление!
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога ще се харчат пари за глупости а не за нещо разумно хората не пасат трева за да им бъде внушавано по този начин че образованието е проблема а не истинските причини за депресията живота е най-точно показва а не изследванията