9 причини за повишен апетит

Липса на протеини в менюто
14 сеп 2017 19:47, Михаела Лазарова
2
9 причини за повишен апетит
Снимка: pixabay

Непрекъснато ви се яде? Чувствате глад и мислите какво да хапнете. Изяждате нещо набързо, но скоро след това отново сте гладни. Не сте сами. Много хора страдат от този проблем, причиняващ наднормено тегло.

Какво предизвиква непрекъснатия глад? Защо все ви се яде нещо?

Ядене на крак.

Това е, може би, най-вредният навик. Несъзнателното хранене и храненето на крак с нещо вредно и пакетирано, е пагубно. Този навик ви кара да изпитвате глад непрекъснато, а и да пълнеете сериозно.

Лош ежедневен режим.

За здравословен режим се смята да имаме 5 хранения на ден: закуска, обяд и вечеря с 2 леки закуски. Основното правило е те да са в малки порции и на равни интервали, за да се поддържат енергийните нива и тези на кръвната захар.

Ядете грешните мазнини.

Aко консумирате мазнини под формата на сандвичи, кюфтета, пържени картофки, ще усещате чест глад през деня. Ако обаче ги замените с полезни мазнини като ядките, зехтина, рибата, авокадото, семената, няма да имате тези проблеми.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да компенсираш липсата на месо удари 1 литър гъст айрян. Ще се почувстваш по - добре ;)
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако хрупам салата ще си загина от глад,но ако хапна кюфтенца с пържени картофси,ще се почувствам много добре даже ! ето,днес съм на леща - вкусно,ама си ме гони глад. явно стомаха ми не се разбира много много с диетолозите.