Джинджифил - можем ли да прекалим с приема му?

Тази суперхрана забавя кръвосъсирването
17 сеп 2017 12:52, Eкип на Puls.bg
3
Джинджифил - можем ли да прекалим с приема му?
Reuters

Джинджифилът е суперхрана, която има много ползи за здравето. В 100 грама от корена на прах има 71, 62 грама въглехидрати, 3, 39 захари, 14, 1 грама диетични фибри, 4, 24 мазнини, а количеството на протеините е 8, 98. Растението е източник на ценни минерали като калций, магнезий, желязо, тиамин, фосфор, натрий и цинк. 

Доказано е, че подправката, която се използва като съставна част на много вкусни стия, може да причини газове, подуване на корема и киселини в стомаха, ако прекалим с нея. Скорошни проучвания на Националния център за комплементарна и алтернативна медицина на Индия обаче показват, че пресният джинджифил също може да ни навреди, ако ядем повече от необходимото. 
 
Консумацията на уморено количество джинджифил по време на бременност се препоръчва за облекчаване на сутрешното гадене. Изследванията сочат, че при повишен прием, може да се наблюдава промяна в хормоните, което оказва неблагоприятно влияне върху плодана бременните. Рискът от сериозни малформации при кърмачета на жените, които приемат джинджифил, варира между 1% до 3%. 
 
Експертите са установили, че джинджифилът може да направи по-обилно кървенето по време на цикъл, затова се препоръчва консумацията му да се прекрати няколко дни преди датата на започването му.
 
Джинджифилът има свойството да забавя кръвосъсирването и увеличава ефекта на антикоагулантните лекарства, които някои хора взимат по предиписание на лекаря. В комбинация с други медикаменти, той може да повиши кръвното, но и да намали нивата на кръвната захар, затова не е полезен за диабетици.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
папуас преди 6 години
Значи много редактори са чукчи.....
2
1
 
15
 
! Отговори
до редактора... преди 6 години
Чукча писател! Чукча не читател!
1
3
 
21
 
! Отговори
Редактор преди 6 години
СтияУморено количествоВлиянеПлоданаЧетете какво пишете, хора!