Херпес по време на бременност: Ами сега?!

Има три типа на развитие на болестта
17 сеп 2017 21:52, Eкип на Puls.bg
0
Херпес по време на бременност: Ами сега?!
Reuters

Усещаш парене, болка, изтръпване по кожата в интимната област в продължение на няколко дни. След известно време на това място започват да се образуват везикулки с зачервена подложка. Мехурчетата се пукат и се образуват пустулки, след което те се покриват с коричка и на мястото на лезията отново се развива здрава кожа. Това е класическото протичане на гениталната херпесна инфекция. 

Тя се причинява от вирус, наречен Herpes Simplex Virus (HSV), и можеш да се заразиш с него при пряк контакт с човек, носител на вируса. Това означава, че херпесната инфекция е полово предавано заболяване, което може да доведе до усложнения при бременните.
 
Херпесната инфекция става все по-разпространена в развитите страни. Например според статистически проучвания HSV-2 серопозитивните бременни в Канада са около 17%. Други проучвания показват, че неонаталната инфекция с HSV достига до 1 на 3500 живородени деца в САЩ. Това показва колко значима става инфекцията и важността за особено внимание на бременна с клинична изява на инфекцията.
 
Неонаталният херпес означава придобиване на инфекцията по време или около времето на родоразрешаване по естествен път. Тогава бебето има пряк контакт с инфектирания родов канал на майката. За диагнозата насочва развитие на клинична картина у новороденото след 48-мия час от раждането.
 
От друга страна, вродената херпесна инфекция на плода е много рядко заболяване, което представлява заразяване на плода още докато той се намира в матката, т.е. по време на вътреутробното му развитие. Този начин на придобиване на заболяването е част от групата състояния, които образуват TORCH инфекциите (токсоплазмоза, рубеола, цитомегаловирус и херпес симплекс).
 
Клиничната картина при неонаталния и вродения херпес се преобладава от три типа развитие на болестта в зависимост от сериозността:
 
1. Засягане на кожата, очите и устната кухина;
2. Засягане на нервната система под формата на енцефалит;
3. Дисеминирана болест със смъртност над 90% при липса на лечение.

0
Още от
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
cameron преди 5 месеца
Очевидно е, че някои пациенти с ХИВ / СПИН са заробени в антивирусната и друга допълнителна православна медицина само за да помагат за потискане на вируса, а не за лечение. Бях с вируса от 2012 г. насам, докато не бях запознат с блогър, който също разказа историята си онлайн за това как е била излекувана от генитален херпес след употребата на д-р Сагбо билкови лекарства. Това е година и две седмици откакто бях доставен от Херпес. Благодаря на Бога, че използва този велик билкар, за да ме изцели.
2
0
 
0
 
! Отговори
arneth преди 5 месеца
Той каза, че излекува всякакъв вид смъртоносна болест, така че ако имате друг вирус, който ви тревожи, ще ви посъветвам да се свържете с този велик мъж сега. Напиши го сега или му се обадете, че той е готов да ви помогне, докато той ми помогна да ме излекува.
Неговият контакт Email> drsagbo6088@gmail.
Whatsapp> +2347019642881.
1
0
 
0
 
! Отговори
roshin преди 7 месеца
Аз съм Деви съм тук отново да кажа голяма благодарност на Dr.Sagbo за да ме направи
Пълна жена отново, аз бях заразен с ХИВ / СПИН в продължение на 5 години
Сериозно се молеха на Бог и търсеха изцеление. Дойдох
Тук миналия месец, за да търся решение на моя проблем и видях
Коментар на хората, говорещи за различни лекари най-вече
Д-р Сагубо Диба И духът ми ме насочи да избера д-р Сагбо И аз
Той го потърси, изпрати ми билкови медицина и ме насочи как
Ще взема медицината в продължение на 15 дни, нап

Храни, които никога не трябва да миете преди готвене
Храни, които никога не трябва да миете преди готвене

Храни, които никога не трябва да миете преди готвене

Неща, които всяка жена трябва да знае за своите 40
Неща, които всяка жена трябва да знае за своите 40

Неща, които всяка жена трябва да знае за своите 40