Херпес по време на бременност: Ами сега?!

Има три типа на развитие на болестта
17 сеп 2017 21:52, Eкип на Puls.bg
0
Херпес по време на бременност: Ами сега?!
Reuters

Усещаш парене, болка, изтръпване по кожата в интимната област в продължение на няколко дни. След известно време на това място започват да се образуват везикулки с зачервена подложка. Мехурчетата се пукат и се образуват пустулки, след което те се покриват с коричка и на мястото на лезията отново се развива здрава кожа. Това е класическото протичане на гениталната херпесна инфекция. 

Тя се причинява от вирус, наречен Herpes Simplex Virus (HSV), и можеш да се заразиш с него при пряк контакт с човек, носител на вируса. Това означава, че херпесната инфекция е полово предавано заболяване, което може да доведе до усложнения при бременните.
 
Херпесната инфекция става все по-разпространена в развитите страни. Например според статистически проучвания HSV-2 серопозитивните бременни в Канада са около 17%. Други проучвания показват, че неонаталната инфекция с HSV достига до 1 на 3500 живородени деца в САЩ. Това показва колко значима става инфекцията и важността за особено внимание на бременна с клинична изява на инфекцията.
 
Неонаталният херпес означава придобиване на инфекцията по време или около времето на родоразрешаване по естествен път. Тогава бебето има пряк контакт с инфектирания родов канал на майката. За диагнозата насочва развитие на клинична картина у новороденото след 48-мия час от раждането.
 
От друга страна, вродената херпесна инфекция на плода е много рядко заболяване, което представлява заразяване на плода още докато той се намира в матката, т.е. по време на вътреутробното му развитие. Този начин на придобиване на заболяването е част от групата състояния, които образуват TORCH инфекциите (токсоплазмоза, рубеола, цитомегаловирус и херпес симплекс).
 
Клиничната картина при неонаталния и вродения херпес се преобладава от три типа развитие на болестта в зависимост от сериозността:
 
1. Засягане на кожата, очите и устната кухина;
2. Засягане на нервната система под формата на енцефалит;
3. Дисеминирана болест със смъртност над 90% при липса на лечение.

0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
cameron преди 11 месеца
Очевидно е, че някои пациенти с ХИВ / СПИН са заробени в антивирусната и друга допълнителна православна медицина само за да помагат за потискане на вируса, а не за лечение. Бях с вируса от 2012 г. насам, докато не бях запознат с блогър, който също разказа историята си онлайн за това как е била излекувана от генитален херпес след употребата на д-р Сагбо билкови лекарства. Това е година и две седмици откакто бях доставен от Херпес. Благодаря на Бога, че използва този велик билкар, за да ме изцели.
2
0
 
0
 
! Отговори
arneth преди 11 месеца
Той каза, че излекува всякакъв вид смъртоносна болест, така че ако имате друг вирус, който ви тревожи, ще ви посъветвам да се свържете с този велик мъж сега. Напиши го сега или му се обадете, че той е готов да ви помогне, докато той ми помогна да ме излекува.
Неговият контакт Email> drsagbo6088@gmail.
Whatsapp> +2347019642881.
1
0
 
0
 
! Отговори
roshin преди 1 година
Аз съм Деви съм тук отново да кажа голяма благодарност на Dr.Sagbo за да ме направи
Пълна жена отново, аз бях заразен с ХИВ / СПИН в продължение на 5 години
Сериозно се молеха на Бог и търсеха изцеление. Дойдох
Тук миналия месец, за да търся решение на моя проблем и видях
Коментар на хората, говорещи за различни лекари най-вече
Д-р Сагубо Диба И духът ми ме насочи да избера д-р Сагбо И аз
Той го потърси, изпрати ми билкови медицина и ме насочи как
Ще взема медицината в продължение на 15 дни, нап

5 тренда в грима от 90-те, които се завръщат през 2019
5 тренда в грима от 90-те, които се завръщат през 2019

5 тренда в грима от 90-те, които се завръщат през 2019

Шунгит – минералът с благотворно въздействие върху здравето
Шунгит – минералът с благотворно въздействие върху здравето

Шунгит – минералът с благотворно въздействие върху здравето