Как да подсилим имунната система с храни?

Ядките са за препоръчване
19 сеп 2017 15:52, Eкип на Puls.bg
1
Как да подсилим имунната система с храни?
Reuters

С промяната на времето към типично есенно и по-хладно, топлината далеч не е единствената сериозна потребност на тялото ни. Няма друг сезон, когато нуждата от подсилване на имунитета да е толкова отчетлива, колкото през есента. За щастие, именно през този сезон са налице най-мощните природни средства за стимулиране на имунната система и осигуряване на по-силен имунитет срещу вирусните инфекции.  

В условията на повсеместни препоръки за здравословно хранене, най-трудната задача пред всеки човек, решил се на такова, е да избере първата си стъпка и времето, когато да я направи. Началото на есента е точното време за стартиране на хранителен режим за подсилване на имунитета. Първата стъпка в случая е свързана с комбиниране на храни, чийто микронутриенти (витамини, минерали и микроелементи) се съчетават така, че действат като мощни имуностимулатори. Според имунолози и специалисти в областта на здравословното хранене по този начин само в рамките на 2 седмици може да се постигнат оптимални резултати за силен имунитет.
 
Всички знаем, че витамините и минералите са изключително важни за имунитета. Приемът им под формата на хранителни добавки обаче рядко може да окаже същия позитивен ефкет, какъвто се наблюдава при приема на естествените им източници – плодовете и зеленчуците. В състава на тези храни витамините и минералите са комбинирани така, че взаимно улесяват усвояването си в организма. 
 
С оглед оптимален ефект за подсилване на имунитета есенният хранителен режим трябва да е насочен към прием на:
  • Зеленчуци – в количество около 30-60% от общия хранителен прием;
  • Плодове – около 10-40% от общия хранителен прием;
  • Ядки – на тях също трябва да се падат 10-40% от общото количество храна за деня;
  • Пълнозърнести продукти – до 20%.
Наблюденията при около 10 хиляди пацинети през последните 20 години, които са балансирали дневния си хранителен режим според посочената схема, показва, че тя може да подсигури състояние, означавано като супер имунитет. Той е резултат именно от правилното комбиниране на полезните за имунитета съставки на тези храни, което максимизира позитивния им ефект. Посочените продукти трябва да съставляват основата на храненето през есента. Приемът на месни, яйчени и млечни продукти е добре да бъде само допълнение към този хранителен режим.
 

1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един голям мазен дюнер с повече чесн ов сос 6 - 7 пъти дневнмо и съм готов с имунната система ;)

Кежуал начини да носите отрязани дънки (галерия)
Кежуал начини да носите отрязани дънки (галерия)

Кежуал начини да носите отрязани дънки (галерия)

Опасна ли е високата температура по време на бременност
Опасна ли е високата температура по време на бременност

Опасна ли е високата температура по време на бременност