Как да се упражняваме по системата Чигун?

Важна е хармонията
23 сеп 2017 19:00, Eкип на Puls.bg
7
Как да се упражняваме по системата Чигун?
Reuters

Китайската система Чигун връща мислите ни назад към изначалното, естественото, първичното. Овладявайки енергийните потоци в човешкото тяло ние можем да изчистим енергийните блокажи, намалявайки вероятността за развитие на болест в тези места. Боравейки с енергията чи, можем да я насочваме към желано от нас място и да се самолекуваме с нея. Здрави или не толкова, системата на Чигун ни учи как да държим болестите далеч от нас.

 
Тази наука има редица способи. При нейното практикуване се научаваме как да се храним и извършваме ежедневни дейности без да сме в разрез с енергийните полета на света. Друга основна част са мануалните терапии, концентриращи чиста енергия в ръцете и от там в зоната, която целим да третираме. За да има ефект в процеса се намесва цялото физическо тяло наред с правилни мисловни практики. 
 
Цял друг отдел на системата Чигун е профилактиране на болестите посредством физически упражнения. Това са точно шестнадесен специфични движения, които могат да бъдат извършвани всеки ден. Тъй като те отнемат най-много около 15 минути, могат да се практикуват според ежедневния ритъм на човека - сутрин, вечер или в някой промеждутък от време през деня.
 
Вярно е обаче, че за да бъдат ефективни, трябва да се практикуват в спокойна и хармонична обстановка. Тихо и уединено кътче в дома свършва идеална работа, но във всички случаи най-добре е да се извършват на открито сред природата. Хубаво е човек да е облечен в леки и свободни дрехи, да не бъде гладен, жаден или да не му се спи. Освободената мисъл от ежедневните тревоги или натрапчиви мисли би спомогнало за по-добра релаксация и ефект.
 
Целта на шестнадесетте упражнения е посредством плавни овални движения да се балансират енергиите в тялото. Чрез тях Чи се насочва към крайниците и главата, разпределя се по гръбначния стълб и равномерно във вътрешните органи. Смята се, че така се възстановява загубения енергиен баланс и човек навлиза в хармония с природата. Основна цел на упражненията в системата Чигун е балансиране на енергиите мжду лявата и дясната половина на тялото. За целта всички движения се зпълняват и на ляво и на дясно по точно девет пъти. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГАДОРЯН - "...Ставаш като ходещ танк..."Армата?!
2
2
 
6
 
! Отговори
Гадорян преди 6 години
ЧУ ГУН
1
2
 
5
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Оооо, не сте виждали моята система ***. Малииии. Ставаш като ходещ танк хахаха