В борбата срещу рака: Нов метод, вдъхновен от алпинистите

Учени от Израел съобщават, че са открили нов метод за борба с тумори
6
В борбата срещу рака: Нов метод, вдъхновен от алпинистите
Снимка: visualhunt.com

Учени от Израел съобщават, че са открили нов метод за борба с тумори, вдъхновен от височинните тренировки на алпинистите, пише в. "Дейли експрес", цитира БТА.

Стандартното лечение на рака включва химиотерапия и лъчетерапия. Авторите на настоящото изследване от института "Вайцман" обаче смятат, че разработеният от тях метод може да предложи по-ефективно лечение на твърди злокачествени образувания.

Подходът напомня за височинните тренировки, които правят атлети и алпинисти, преди да посетят райони с понижено количество кислород.

Израелските специалисти са установили, че чрез лишаването им от кислород специфични клетки могат да бъдат тренирани да се борят с туморите по начин, сходен с подготовката за изкачване на голяма височина.

Въпросните клетки, известни като Т-клетки, са част от имунната система на тялото. Изследователите са открили, че Т-клетките унищожават злокачествени образувания по-ефикасно, когато са лишени от кислород.

Впрягането на имунната система в борбата срещу рака е известно като имунотерапия. През последните няколко години методът вече е спасявал живота на онкоболни. 

Преди Т-клетките са били отстранявани от кръвта на пациента, отглеждани в лабораторна среда и приспособявани да откриват и унищожават ракови клетки, след което са връщани в кръвообращението. Методът е сработил при някои видове левкемия и лимфоми, но не е давал успешни резултати в борбата срещу твърди тумори. 

Новият подход действа резултатно именно срещу тях, превръщайки имунните клетки в по-ефективни убийци. Лишените от кислород Т-клетки се борят по-успешно с твърди тумори, тъй като съдържат по-голямо количество разрушителен ензим, който прониква в раковите клетки и ги унищожава.


6
Още от
Напиши коментар Коментари
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Отново поръчкова статия. Туморите представляват скупчване на вредни микроби при определени условия и паратизират. Живеят в безкислородна среда. така че липсата на кислород за тях е благоприятна среда. При подаване на кислород умират. Нужно е малко повече да се информирате преди да пишете статии и да се излагате.
2
5
 
2
 
! Отговори
ФАКТ! преди 5 месеца
Исраил нищо не могат да открият това е нация от мошенници!Вижте листата с нобелови награди почти само германци.Ейнстеин големият ум е използвал крадени разработки после еврейската пропаганда го издига до невиждани висоти!
1
0
 
15
 
! Отговори
Берлин преди 5 месеца
Браво!

До какви проблеми води недоспиването?
До какви проблеми води недоспиването?

До какви проблеми води недоспиването?

Признаци, че страдате от дефицит на калций без да подозирате
Признаци, че страдате от дефицит на калций без да подозирате

Признаци, че страдате от дефицит на калций без да подозирате