Какво ядем? Антибиотици в месото ни, в зеленчуците ни...

Обратно пропорционално: По-неквалифициран лекар – антибиотици изписва!
Обновена: 25 сеп 2017 09:20 | 25 сеп 2017 09:15, Петя Славова
23

  Колкото по-неквалифициран е един лекар, толкова повече антибиотици изписва. Това категорично заяви в "България сутрин" д-р Атанас Мангъров, завеждащ детското отделение към Инфекциозна болница.

"Защото в 99% от случаите става дума за вирусни инфекции, които са самоограничаващи заболявания, т.е. неща, които минават от само себе си, спонтанно. Само че имат съответното технологично време. Едно такова нещо продължава около седмица, 10-ина дни. Острата фаза, когато всички симптоми са изразени в силна форма, е поне 4-5 дни. Усложненията, които налагат лечение с антибиотик стават на 7-8 ден", обясни специалистът пред Bulgaria ON AIR.

Неправилното приемане на антибиотик прави микроорганизмите в тялото резистентни на лекарството. Оказва се обаче, че приемаме антибиотици не само под формата на лекарствени продукти, но и чрез храната, която консумираме, посочи и специалистът по хранене и диетика проф. Донка Баева.

По думите ѝ животинското месо съдържа до 80% остатъчни антибиотици, а в растенията - до 20%. Това само по себе с създава определена резистентност към определените вирусни щамове.

Иначе, за да сме здрави през есенно-зимния сезон, проф. Байкова препоръчва консумацията на зеленолистни зеленчуци, като спанак, магданоз, праз, зеле и прочие.

В здравословното меню място намират и кръстоцветните зеленчуци, както и онези, съдържащи омега 3 мастни киселини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тая "новина" тая седмица не я бяхте писали... аве въртите едно и също, зацикляте - войната по пътищата, яденето , учителите , милиционерите, няка кадри, ктб и още няколко дъвки постоянно въртите. Всеки ден новините- едни и същи...
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От всичкжо написано в статията единственото верно е че месото е бъкано с антибиотици. С тези антибиотици и анаболи пиленцата за 3 седмици стават кокошки и започват да снасят яйця които са вредни за здравето. Ако не се чувствате добре със здравето спрете всякакъв вид месо яйца и продукти които съдържат яйца. Минете на селска храна произвеждана от бабите и дядовците. Домашните кокошки са полезни за дравето както и яйцата щото се отглеждат в домашни условия.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 12Хайде като разбереш какво е ГМО пиши пак.
9
0
 
1
 
! Отговори
vlady преди 6 години
До До 2При класическите хибриди обикновено от семената поникват малоценни растения, отстъпващи значително на хибрида, а някои дори и на родителските форми. Съответно се налага ежегодно кръстосване посредством изкуствено опрашване в специализирани семепроизводителни участъци за да се запазят характеристиките.
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е ГМО. Едно растение не остава изолирано в природата. Семената си летят и поникват другаде, насекомите кръстосват обикновени растения с модифицирани и така. Те и обикновените са резултат от модифициране на сортове и вече нямат нищо общо с първоначалните растениия. А даже някой да се опита да отгледа нещо истинско био, почвата е замърсена с отрови от десетилетия.
7
2
 
15
 
! Отговори
Модифициран преди 6 години
Яжте Био-храна, или както са били известни по времето на бабите ни - "храна"
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако тази.наистина е казала че.един Вирус има ТЕХНОЛОГИЧНО ВРЕМЕ за да отмине значи Е.ти Медицината.Ако беше казала БИОЛОГИЧНО съм съгласен.
5
3
 
22
 
! Отговори
МММ преди 6 години
Яжге каквото ви се яде, но не прекалявайте. Организма си знае работата :D ;))
4
17
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Много се кефя, когато някой невежа заучи някой израз и го хвърля в пространството. Много покъртително звучи ГМО. А какво му е модифицирано знаеш ли, био-инжинере?Или просто си лаламе,ч е да става вятър?
3
21
 
11
 
! Отговори
маке преди 6 години
ягнешко свинско и винско манджа за мъже треволяците кад домати чукшки и тем подобни ги давам на козите и прасетата те ми раждат козленца и прасенца които пък слагам в тавенца
2
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те тея зеленчуци които си ги отглеждате по селата, да не мислиш, че не са посяти с гмо семена ? Всичко е геноцид, но ние спим....
1
9
 
21
 
! Отговори
до провасана преди 6 години
Шопите са си в селата, ти тях не ги мисли. Хората в София имаш предвид да му мислят, но те не останаха - избягаха от пришълците по чужбина, за да не гледат селските им изпълнения. Обаче от това, което аз съм виждал, и вие с тия буркани доникъде няма да стигнете, защото никога не сте могли да бъдете стопани. Затова и внасяме всичко от вън.